M2 részátadás: már váciak is jó úton haladnak

A 19,6 kilométeres útszakaszon 5 új híd építése és 14 híd felújítása, két új különszintű csomópont Sződligetnél és Dunakeszi északi részén, 2,8 kilométeres zajárnyékoló fal építése, Fótnál félcsomópont létesítése fel- és lehajtóágak kiépítésével, 10 kilométer hosszan beton terelőfalas középső fizikai elválasztás, 6 kilométer hosszan a vízbázis védelmére vízzáróan burkolt árkok készítése, 4,5 hektáron véderdő- és csereerdő telepítés – ez jellemezte az M2 gyorsforgalmi út építését számokban.

Kedden ünnepélyes keretek között adták át az M2 egy szakaszát, így már 2×2 sávos úton közlekedhetnek az autósok Budapest és Vác között.

A rendezvényen Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára azt hangsúlyozta: Magyarország ambiciózus célja, hogy 2030-ra az Európai Unió öt legjobb országa közé tartozzon. Ehhez pedig elengedhetetlen a fejlett közlekedési infrastruktúra kialakítása, annak megvalósítása, hogy 30 perc alatt az ország bármelyik pontjáról elérhetővé váljék egy gyorsforgalmi út – tette hozzá a politikus.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Medvét láttak Acsa és Püspökhatvan közöt

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, Pest megye 4. számú választókerületének országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, hogy Magyarország jó úton jár és már a váciak, illetve a dunakesziek is.

Kiemelte, hogy a kibővített út, több mint 250 ezer ember mindennapi életét könnyíti meg, immár biztonságban közlekedhetnek a családok a korábban balesetveszélyes szakaszon, továbbá a fejlesztés nyomán új beruházások valósulhatnak meg, új munkahelyek jöhetnek létre a térségben.

Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára, Pest megye 5. számú választókerületének képviselője úgy vélekedett, hogy a kibővült útszakasz lehetővé teszi, hogy még élhetőbbek legyenek a magyar családok mindennapjai és az emberek több időt töltsenek szeretteikkel és még inkább hozzáférjenek a kultúrához.

– Mert nincs erős ország, erős családok, erős gazdaság és erős kultúra nélkül – mondta a politikus.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Medvét láttak Acsa és Püspökhatvan közöt

Tarnai Richárd, Pest megye kormánymegbízottja a 2010 előtti Magyarországot egy 2×1 sávos úthoz hasonlította, ahol mindenki kénytelen volt lassan menni, mert lassan haladt a kocsisor elején haladó autó, előzni meg senki nem mert.

– Viszont 2010-ben – folytatta – egészen más fokozatra kapcsolt az állam, ezért felgyorsult, immár 2×2 sávon halad az ország fejlesztése. Adjunk gázt, folytassuk így a munkát – mondta a kormánymegbízott.

A közel 33 milliárd forint értékű beruházás a Széchenyi 2020 Program keretében, az Európai Unió Kohéziós Alapjának támogatásával valósult meg.

Dunakeszi és Göd között a 2. számú főutat és az M2-es gyorsforgalmi utat összekötő, külön beruházásban megvalósuló, 2113-as jelű út forgalom számára történő megnyitása október 3-án megtörténik, mellyel egyidőben az összekötő út elérését biztosító, M2-es gyorsforgalmi úton található új Dunakeszi északi csomópont megnyitása is megvalósul.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Medvét láttak Acsa és Püspökhatvan közöt

A beruházást a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megbízásából a Strabag konzorciuma valósította meg.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!