Már működik a Damjanich téri jelzőlámpa rendszer

Október 11. óta már működik a Damjanich térnél az elsősorban a gyalogosok biztonságát szolgáló jelzőlámpa rendszer, átkelési szándékukat a felfestett gyalogosátkelő két „partján” lévő oszlopokra szerelt nyomógombok használatával erősíthetik meg, nyomatékosíthatják a járókelők.

A Kosdi út és a Telep utca találkozásánál kialakított körforgalom átadása mellett kétségtelenül ez a jelzőlámpás rendszer a másik legfontosabb közlekedésbiztonsági fejlesztés a záruló önkormányzati ciklusban.

– Nagyon örömteli és büszkeségre okot adó eredmény, mondhatni, hogy egy nyomós érv ennek a jelzőlámpás biztosítási rendszernek az üzembe helyezése, hiszen így biztonságosabbá válhat itt, ebben a nagyon forgalmas csomópontban a gyalogosok átkelése, hiszen ez volt a fő cél a fejlesztéssel. Remélem, hogy a lakosság megérti és értékeli ennek jelentőségét. Ezúton is köszönetet szeretnék mondani mindazoknak, akik segítették a beruházás magvalósulását.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szeretettel köszöntjük a szépkorú Csugányi Antalnét

Egyúttal pedig arra kérek mindenkit, hogy használják a jelzőlámpát a szabályoknak megfelelően, nyomják meg a jelzőgombot átkelés előtt és várják meg, amíg a lámpa zöldre vált, ne hagyatkozzanak a korábbi megszokásra – emelte ki a helyszínen tartott sajtótájékoztatón dr. Manninger Péter, a körzet képviselője. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!