Már üzemel a zsebkönyv automata a Széchenyi utcában

Hivatalosan hétfőn adják át a Széchenyi utcába telepített Poket zsebkönyv automatát. Még a januári testületi ülésen a képviselők egyhangúlag rábólintottak Vecsei H. Miklós színész, a Madách Színházban hatalmas sikerrel játszott Pál utcai fiúk Nemecsekjének kérésére, hogy városunk is csatlakozzon a kezdeményezéshez. A történet azonban egy félreértés miatt sajnos elakadt, most azonban már üzemel is a gép, így már vásárolhatunk 1000 forintos áron könyveket belőle.

A váci Poket program célja is az, hogy az okos telefon böngészése háttérbe kerüljön és a gyermekek ismét a könyveket helyezzék előtérbe, visszatérjenek az olvasók táborába. Az automata klasszikus íróktól származó kis zsebkönyveket fog tartalmazni. A Poket Zsebkönyvek célja minőségi irodalom terjesztése automatából, elérhető áron, tömegközlekedési eszközökön is könnyen olvasható zsebkönyv formában.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

A kezdeményezést 2018. április 11-én, a magyar költészet napján indította útnak a Sztalker Csoport. Budapest hét frekventált pontján (Széll Kálmán téri metróállomás, Vígszínház, Keleti pályaudvar, Stadionok, Móricz Zsigmond körtér, Déli pályaudvar, Madách tér) helyeztek el könyvautomatává alakított italautomatákat, bennük az első öt kiadvánnyal, melyeket 1000 forintos áron lehet megvásárolni.

Az automata hivatalos átadására hétfőn 12.30-kor kerül sor, melyen részt vesz Vecsei H. Miklós színész és a körzet korábbi képviselője Kovács Ágnes is, aki szorgalmazta felállítását. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!