Megkezdődött az új hulladékgyűjtő helyszínek kialakítása

A Park utcai gyűjtőpontnál már a kamerák beszerelésén dolgoznak a szakemberek és napokon belül igénybe vehetik a lakosok a kijelölt területet. Deákváron hamarosan több szelektív sziget is megszűnik, hiszen nagyon sokan még mindig megpróbálják odahelyezni az illegális hulladékot.

A felszámolt szelektív szigeteken parkolóhelyek épülnek majd. Megszűnik az Űrhajós utca – Arany János utca, a Deákvári főtér 16. számnál lévő sziget, a Szederfa sor, Munkácsy út – Gombási út felé, Deákvári főút-Radnóti utca sarok, Cserhát utca, Sirály utca – Harkály utca sarok, Párta utca – Újhegyi utca sarok, illetve a Fürj utca 4. számnál található gyűjtőpontot is felszámolják, egyidőben az új helyszín megnyitásával.

A Váci Hulladékgazdálkodási Kft. emberei hetente körülbelül 20 köbméter hulladékot gyűjtenek össze.  Naponta járják az utakat, ellenőrzik a kihelyezett konténereket, összeszedik az illegális hulladékot és takarítják a területet.

A tapasztalatok szerint az elmúlt hónapokhoz képest mára már jóval kevesebb illegális hulladék jut a különböző gyűjtőpontokhoz is, amelyet az egyre sűrűbb ürítéssel, a fokozott ellenőrzéssel, a hatóság és a lakosság bevonásával sikerült elérnie az önkormányzatnak.

A rendőrség és a közterület-felügyelet munkatársai folyamatosan ellenőrzik az utcákat, különös tekintettel a lakosok által bejelentett helyszíneken. ♦

 

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!