Megújult a CEMÜ székház külseje

Mintegy 270 millió forintos állami beruházásban újult meg a volt CEMÜ székház épületének külső homlokzata, nyílászárói. Az épület többek között helyet ad a Kormányablaknak, a Budapesti és a Pest Megyei Kormányhivatal több egységének is.

Hétfőn adta át a beruházást hivatalosan is Rétvári Bence országgyűlési képviselő, Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára, dr. Tarnai Richárd, Pest megyei kormánymegbízott, és György István, Budapest Főváros kormánymegbízottja, valamint Fördős Attila polgármester.

A rendezvényen a váci városvezető köszönetet mondott az újabb fejlesztésért, hiszen ezzel a lakók komfortérzete is nő. Hozzátette: egy térségnek a mindennapi ügyintézésekre vonatkozó feladatellátása, annak színvonala nagyban meghatározhatja az érintett lakosság komfortérzetét, ezért is fontos a hivatal fejlesztése.

– Szeretnék köszönetet mondani a beruházás minden résztvevőjének, a korábbi döntéshozóknak is, hogy ismét Vác városában sokszázmilliós beruházási érték aktiválódhat – mondta.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb polgármester-jelölt száll ringbe Vácon: a VVVE jelöltje dr. Csereklye Krisztina

A Pest megyei kormánymegbízott, dr. Tarnai Richárd, arról beszélt, hogy első munkanapján ebben az épületben kezdett, hiszen akkor adták át a Kormányablakot. Kiemelte: a beruházással nem csak az épület külseje újult meg, hanem költséghatékonyabb lesz az üzemeltetés is.

Rétvári Bence államtitkár, országgyűlési képviselő szerint a lakosság a lakosságnak az államról alkotott képét alapvetően meghatározza például az is, hogy milyen épületben találhatóak azok a hivatalok, ahova be kell térniük.

– Fontos, hogy az állampolgárok azt érezzék, hogy nem teher számukra az ügyintézés, hanem egy közszolgáltatásnak a része, ahol az ő szempontjaikat is figyelembe veszik, és az itt dolgozók számára a közszolgálati munka megítélése szempontjából sem utolsó, hogy milyen az épület akár kívülről – mondta.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Matkovich Ilona bejelentette az Összefogás Vácért polgármester- és képviselő-jelöltjeit

Tuzson Bence szerint Vác mindig fontos központja volt a fejlődésnek, és az utóbbi időben megvalósult vagy a közeljövőben megvalósuló nagyberuházások révén ez napjainkban is így van.

A beruházásban megvalósult az épület hőszigetelése, korszerű nyílászárókat szereltek be, valamint a tető felújítása után egy kis naperőművet is üzembe helyeztek. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!