Műteremlakások bérlőinek alkotásai a múzeumnak

Tizennégy kortárs alkotó huszonhárom műve kerül közgyűjteményekhez a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) közreműködésével. A műtárgyakat a MANK keddi kiállítás megnyitóján adta át a múzeumok vezetőinek Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár Szentendrén.

A tárca a magyarországi művészeti képzés értő fejlesztésével, az alkotói ösztöndíjak átgondolt fenntartásával és bővítésével, a műteremlakások és művésztelepek hálózatának működtetésével tudja segíteni a tehetség kibontakozását, a művészi megújulást, és azt, hogy egy művész nyugodt körülmények között, egzisztenciális biztonságban, csak az alkotásra figyelve tudjon dolgozni – fogalmazott Fekete Péter az ÚjMűhely Galéria Szüret című kiállításának megnyitóján.

Az államtitkár kiemelte azt is, hogy a kortárs magyar képzőművészet sok, hihetetlenül izgalmas világból áll össze, melyekből most több mint két tucat összegezve, egy helyen ismerhető meg.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy szemtanú feljegyzései - A Migazzi Zarándokház és a PüspökVác látogató és rendezvényközpont története a II. világháború előtt és után

A közgyűjteményeknek kedden átadott művek a MANK által kezelt műteremlakások bérlőinek elmúlt évben született új alkotásai. A válogatást szakmai testület végezte, az alkotások nyolc fővárosi és vidéki kortárs művészeti gyűjtemény tulajdonába kerülnek, köztük például a váci Tragor Ignác Múzeuméba, a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centruméba, a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeuméba vagy a fővárosi Kiscelli Múzeuméba. A 14 művész által készített 23 műtárgy összértéke mintegy hétmillió forint. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!