Ökoklub alakul Vácon: 9 hónap, 9 téma, 9 műhelymunka

A tavalyi zárt körben született kapcsolódások eredményeként, idén elindítjuk összejöveteleinket, immáron nyitottan mindenki számára a váci Bodza Műhelyben. „Otthon kezdődik minden. Sokszor úgy érzed, egyedül nem megy? Amit teszel, csepp a tengerben? Felejtsd el! Sokan vannak, akik hozzád hasonlóan szívesen tennének valamit azért, hogy legalább egy kicsit jobbá, élhetőbbé váljon a környezetünk. Mi hát a siker titka? Mindenek előtt a KÖZÖSSÉG, CSOPORTMUNKA” – írják ajánlójukban a szervezők.

Az ökoklub havi egy alkalommal, egy délelőtti és egy délutáni időpontban kerül megszervezésre. Továbbá hétvégente workshopok is lesznek, mert nem csak beszélgetni fognak a környezettudatosságról, és a fenntarthatóságról, hanem alkotni is témakörönként. A témákat a Tudatos Vásárlók Egyesületének módszertana alapján dolgozzák fel.

Az első összejövetelt a gazdaság, a tudatos pénzhasználat, a környezetvédelem jegyében tartják.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Föld napi váci rendezvények – Kerékpáros felvonulás és Naszály túra

Tényleg drága környzetbarát módon élni? Ez csak egy úri huncutság? Az ökologikus gondolkodásba, életvitelbe beletartozik a felelős és tudatos pénzhasználat is. A mai fogyasztásra épült társadalmunkban figyelnünk kell, hogy mire mennyit költünk és tényleg szükségünk van-e az adott termékre, milyen gyakran leszünk az impulzus vásárlás áldozatai? Van-e heti menü tervünk? Követjük-e legalább az éves víz-, gáz-, esetleg villanyfogyasztásunkat? – Ilyen és hasonló kérdéseket vetnek fel.

„Nem kell túlzásokba sem esni, sokan vagyunk sokfélék, más módszereket tudunk magunkénak érezni. Viszont remek alkalom arra, hogy megosszuk tapasztalatainkat, tudatosabban fókuszáljunk ezekre a területekre és akár elkezdjük nyomon követni a fogyasztásainkat. Egyszerűbb, mint gondolnánk” – hívják fel a figyelmet.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb polgármester-jelölt száll ringbe Vácon: a VVVE jelöltje dr. Csereklye Krisztina

Az első találkozóra ma délelőtt került sor, a további alkalmak időpontjai:

  • október 18. 18-20 óra,
  • műhelymunka: október 27. 13-16 óra között,
  • helyszín: Váci Bodza Műhely (Vác, Görgey u. 25.).

Bármilyen korosztály csatlakozhat, különböző élethelyzetben élőknek egyaránt alkalmas időpontokat alakítottak ki. A délelőtti alkalmak baba- és gyerekbarát események lesznek.

A programok ingyenesek, de adományt elfogadnak hozzájárulásként a hely fenntartásához.

További információkat a Bodza Műhelyben vagy a Facebookon a Váci Ökoklub csoportban kaphatnak! „Várunk szeretettel mindenkit, aki úgy érzi, itt a helye!” – áll a meghívóban. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!