Rétvári Bence: „az eredmény csalódást okozott”

Az átadás – átvétel rendben megtörtént, a város kasszájában mintegy 140 millió forint van – mondta Pető Tibor korábbi alpolgármester, a Fidesz városi elnöke az elmúlt csütörtöki Váci Polgári Esten, amelynek vendége dr. Csókay András volt. A rendezvényre olyan sokan voltak kíváncsiak, hogy a művelődési központ legnagyobb helyiségét, a színháztermet kellett megnyitni.

A korábban is rendszeresen jelentkező találkozók házigazdája Rétvári Bence, városunk országgyűlési képviselője, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, külföldi útja miatt videóüzenetben szólt a jelenlévőkhöz. „Az eredmény Vácon mindnyájunknak csalódást okozott, hiszen visszatértek a hatalomba azok, akik 2010 előtt mind az országot, mind a várost a csőd szélére vitték. Nagyon fontos, hogy végiggondoljuk, hogy miért nem a polgári tábor szerzett többséget a választásokon és újraépítsük az alapoktól kezdve” – fogalmazott a Fidesz-KDNP választókerületi elnöki posztját is betöltő politikus.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ünnepi hangulat különleges szivárvánnyal a váci Kossuth téren

Hozzátette: a fő cél, hogy öt év múlva újból a polgári erők és a polgári értékek vezethessék a várost.

Pető Tibor szerint „nehéz, de stabil városi költségvetést” adott át az előző városvezetés, s az átadás – átvétel idején 140 millió forint volt a kasszában. „Csak hogy említsem: 2010-ben 440 millió forint volt a kasszában, de 550 millió forint azonnali adóvisszafizetés mellett, tehát semmivel nem volt jobb helyzetben a város, mint most. Az adóbevételeink azóta sem tudtak emelkedni, szerintem ez az, amit tennünk kellett volna és kezelni kell a következő városvezetésnek” – tette hozzá.

Bírálta a választásokon győztes Összefogás Vácért szövetséget, Pető Tibor szerint ugyanis az „ideológia nélküli összefogás mellett az ígérgetés politikája volt az véleményem szerint, ami működött”. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!