Több száz levendula díszíti ezentúl a várost

A helyi közösségek támogatása, a fenntartható működés és egy élhetőbb jövő megteremtése céljából hívta életre tavasszal a DDC a Zöld Város Programot, amelynek során több száz növényt ültettek el Vácon. A programot most folytatták, mintegy 300 újabb levendula díszíti ezentúl a várost.

A Duna-Dráva Cement Kft. a helyi közösségek támogatásának és egy tisztább, rendezettebb és élhetőbb környezet kialakításának érdekében hozta létre a DDC Zöld Város Programot, beépítve azt a további három pillérből álló társadalmi felelősségvállalási programjába.

A programmal céljuk, hogy felhívják a helyi közösség, a váci lakosság és a környéken tanuló diákok figyelmét arra, hogy a rendezett, tiszta környezetet nemcsak a cementgyáron belül tartják fontosnak, hanem azon kívül is. Tavasszal, a két napos program keretében növénytelepítési, területrendezési és szépítési, illetve szemétszedési feladatok várták az önkéntesen résztvevő váci diákokat és a DDC-s dolgozókat a deákvári KRESZ park és vízfogó területén.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Sikerekkel zárta a Madách gimnázium a digitális oktatás időszakát

Hosszú távon gondolkodnak

A Duna-Dráva Cement Kft. kiemelten fontosnak tartotta (és tartja most is), hogy az elültetett fák és növények az idő előrehaladtával is gondozva legyenek. A rendkívüli száraz nyár folyamán megritkult növényzetet látva, úgy döntöttek, ősszel tovább folytatják a programot. Október 22-én közel 300 tő levendulát ültettek el a DDC-s dolgozók a váci Vízfogó területén, valamint gondot fordítottak a tavasszal elültetett palánták beöntözésére is. (A levendulás talaj mulcs réteget is kapott, ezzel is biztosítva a védelmet: a réteg egyrészt tartja a nedvességet, másrészt lassítja, akadályozza a gyomok kifejlődését.)

A hét további részében Bíró György (Vác Város Környezetvédelméért Alapítványának elnöke) és Rendes Veronika tájépítész két helyszínen folytat majd területrendezési tevékenységet váci diákok segítségével.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Nagyszerű koncerttel zárultak a Régi Zenei Napok, Vác lehet a bázis

A keddi eseményen Matkovich Ilona Vác polgármestere is tiszteletét tette, köszönetet mondva a DDC-nek a város megszépítéséért vállalt erőfeszítéseiért. 

Valódi összefogás

A programsorozat létrejöttében Vác Város Önkormányzata mellett Bíró György (Vác Város Környezetvédelméért Alapítványának elnöke) és Rendes Veronika tájépítész támogatták a DDC-t, a helyszíni koordinációban is kiemelt szerepet vállaltak. Az ültetéshez szükséges mintegy 1500 liter vizet a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. biztosította. ♦

14 napos próbaolvasás!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!