Váci Köz-Tér: a le nem adott szavazatok dönthetnek?

Sokan megosztották a közösségi oldalon azt a kis videót, amelyben egy érdekes jelenetet mutatnak be. Egyre nagyobb és súlyosabb dominók sorakoznak egymás után felállítva, s a végére egy csipesszel odatesznek egy egészen apró, mindössze egy centis kis darabot. Aztán eldöntik, s láss csodát: a pici darab elborítja a nála nagyobb következőt, és ez végig fut a rendszeren. A végén a hatalmas, vagy ezerszer nagyobb dominó is ledől.

A csoda benne az, hogy az egészet egy kicsi darab indította el.

A történet éppen most aktuális. Ma, október 13-án van az önkormányzati választás, amelynek meglehetősen nagy tétje van, hiszen szinte minden településen azt látni, hogy bár kétségtelenül voltak az elmúlt években pozitív változások, az emberek egy része elégedetlen ezzel. A világ gyorsan változik, látjuk a fejlődést, miközben ahol élünk, mintha lassított felvételként peregnének le előttünk a napok. Tenni kell, kellene tehát valamit. Tudják ezt azok is, akik eddig a képviselőtestületben ültek és azok is, akik várhatóan az önök szavazataival majd bekerülnek az önkormányzatba.

Ezúttal az apró, a változásokat elindító, vagy a folytatásra felhatalmazó dominó ott van mindenkinek a kezében: egy szavazat. Ha valóban fontos, hogy milyen lesz holnap a világ körülöttünk, ha valóban szeretnénk, hogy Vác legyen az a település, amely példát mutat másoknak összefogásból, okosságból és leleményességből, akkor ma, október 13-án el kell ballagni a szavazóhelyiségbe.

De ez önmagában még kevés. Választani kell és jól kell választani.

Nagy a választék, több mint negyven jelölt verseng a voksokért, s bár vannak átfedések a jelölti programokban, ha mérlegre tesszük ezeket és a voksokra pályázók emberi értékeit, kikerekedhet egy kép, amely aztán döntő lehet abban, kinek a neve mellé rajzoljuk be az x-et.

Mert ez a legfontosabb: el kell menni szavazni. Igaz, egy voks csak egy apró dominó a rendszerben, de mint láttuk, egy egészen kicsi súly is hegyeket tud megmozgatni. Akár a régi csapat támogatásával azonosulunk, akár az újat hirdetőkkel szimpatizálunk, mindennek csak akkor van jelentősége, ha ma részt veszünk a közös döntésben.

Ne hagyjuk, hogy a nemszavazók döntsék el helyettünk a város jövőjét!♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!