VÁLASZTÁS: A belváros problémáiról beszéltek a jelöltek

A belvárosi Attila utcánál tartott sajtótájékoztatót az Összefogás Vácért két képviselőjelöltje, Jess Kinga és Inotay Gergely. Mindketten a területet és az Attila utcát érintő problémáról beszéltek. Itt már egy éve húzódik egy egy hónaposra ígért fejlesztés.

– A kezemben tartok egy levelet, amely az Attila utcai szennyvízcsatorna kivitelezés helyszíni építési munkálataival kapcsolatban ad felvilágosítást, tájékoztatást az utca lakóinak. 2018. december 21-ig ígéri a munkálatok befejezését, majd idézem: az útburkolat végleges helyreállítása időjárás függvényében még idén megtörténik. Lassan egy éve annak, hogy ezt a levelet keltezték. Itt állunk szomorúan tapasztalva, hogy az utca burkolatát az ígéret ellenére nem állították helyre – mondta Inotay Gergely, a 3-as számú választókerület jelöltje. Hozzátette: a lakók hiába keresik a megrendelő DMRV Zrt-t, a várost, vagy a kivitelezőt, zsákutcában futnak, választ nem kapnak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Áprilisban indul a Központi Statisztikai Hivatal lakosságot érintő adatfelvétele

A nagy kérdés, hogy a munkát ki fogja befejezni – tette fel a költői kérdést a képviselőjelölt, aki szerint első feladatuk lesz a problémát orvosolni, és utána kezdenek el más fontos ügyekkel – mint a Rózsapark újragondolása, parkolóhelyek kialakítása – foglalkozni.

Jess Kinga a 2-es választókerület jelöltje pedig arról beszélt, hogy a belváros útjai kátyúsak, a műemlékvédelmi épületek omladoznak, a játszóterek elavultak, a közterületek siralmas állapotban vannak.

– Azt szeretném elérni, hogy újra legyen érték a tisztaság és a rend Vácon. Egy másik fontos probléma a pályázatok elmaradása. Nagyon sok fejlesztési pénz érkezett a környező településekre, míg Vácon nem látjuk ennek nyomát. Nagyon nagy bűn kihagyni ezeket a lehetőségeket. Megválasztásom esetén szeretném elérni az átláthatóságot, a teljeskörű és áttekinthető, folyamatos tájékoztatást az adóforintok elköltéséről – mondta. Kiemelte még: fontos számára az is, hogy áttekintsék a bérlakások helyzetét is, valamint szemétügyben is rendet csinálna a városban Jess Kinga.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Húsvéti ligettakarítás iskolásokkal és civilekkel

A helyszínen jelen lévő polgármester-jelölt, Matkovich Ilona arról beszélt, hogy a magas albérleti díjak és a kevés szociális bérlakás miatt, mindenképpen meg kell majd oldani további lehetőségek biztosítását. Emellett arról szólt még, hogy az Attila utca lakóit cserbenhagyó vállalkozó nem más volt, mint Mészáros Lőrinc egyik cége, a Mészáros és Mászáros Kft Felcsútról. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!