VÁLASZTÁS: a deákvári jelölteknek sok tervük van

Külön programot készített Rozmaring Sándor, az Összefogás Vácért képviselőjelöltje a választókörzet deákvári városrészében élők számára, amelyet szerdán ismertetett. Zöldi Péter, a 7-es választókerület jelöltje szintén elmondta, milyen lehetőségeket lát kerületének fejlesztésében.

Rozmaring Sándor elmondta: az eddigi személyes beszélgetések alapján nyilvánvalóvá vált, hogy külön figyelmet igényelnek az emeletes házakban élők.

– Programunkban szerepel a közbiztonság érzésének erősítése a deákvári körzeti megbízott közreműködésével. Sajnos a Radnóti út – Deákvári főút kereszteződésében, az iskolától 50 méterre életvitelszerűen megjelentek a hajléktalanok. Ez szociális és rendtartás megoldást igényel. Szerepel még terveinkben a 24 órás ingyenes hulladékudvar megnyitása. Elfogjuk érni, hogy a kommunális hulladék járműbe rakása után kiszóródott hulladék ne maradjon a földön – mondta. Hozzátette: emellett fontos számukra, hogy megújuljanak a lakótelepi tömbbelsők, hogy megoldják a parkolási gondokat, az utak, járdák problémáját.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

Zöldi Péter a 7-es számú választókerületben az Összefogás képviselőjelöltje. Úgy látja, hogy a házak közti belső zöld területeket hasznosítani kellene, együtt kellene gondolkodni fejlesztésükről.

– Mivel a területen a homlokzatok nem éppen szépek, akár a zöld felület felé eső sem, ezért teraszépítményekkel ezeket el lehetne tüntetni és még a lakás értéke is nőne. A jövőben elfognak terjedni a közösségi szerveződések és a zöld gondolat – mondta.

Ezt Deákváron szerinte úgy lehetne megvalósítani, hogy a tömbbelsőkben tájépítészi objektumokat hoznak létre, ahol az emberek találkozhatnának egymással, illetve a közösségi zöldségeskertek létrehozása is jó közösségformáló program lehet.

Végül Matkovich Ilona polgármester-jelölt arról szólt, hogy nagyon sok tervük van Deákvárral kapcsolatban, amit a jövőben szeretnének megvalósítani, ezért kérte a lakosság támogatását is. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!