VÁLASZTÁS: Az első reakciók a váci eredményekre

Az Összefogás Vácért elsöprő győzelme után ma reggel megjelentek az első reakciók, a legtöbb a közösségi oldalon. „Versenyzőként tudom, hogy a vereség mindig fájdalmas, de sokat lehet tanulni belőle” – írta például Pető Tibor volt alpolgármester, a Fidesz helyi elnöke.

„Mindenek előtt szeretnék mindenkinek köszönetet mondani, aki tegnap szavazatával támogatott! Az eredmények ismeretében pedig gratulálok Matkovich Ilonának, Inotay Gergelynek (ő győzte le választókörzetében Pető Tibort – a szerk. megjegyzése) és minden mandátumot szerzett képviselőnek. Versenyzőként tudom, hogy a vereség mindig fájdalmas, de sokat lehet tanulni belőle. A váciak döntöttek, a Fidesz-KDNP frakcióra a következő 5 évben konstruktív ellenzéki munka vár” – írta a volt alpolgármester.

Vácy Károly volt városi képviselő (Fidesz-KDNP) két mondatban reagált. „Tisztelt Váci Polgárok! Mindenkinek köszönöm, aki tegnap elment és szavazott! A megválasztott képviselőknek sok sikert kívánva maradok tisztelettel: Vácy Károly.”

„Tisztelettel köszönetet mondok minden váci polgárnak, aki a Földváry téren szavazatával támogatott. Fehér Zsoltnak gratulálok, és eredményes munkát kívánok!” – írta Steidl Levente volt képviselő (Fidesz-KDNP).

Pető Csilla, aki listás helyet szerzett a kormánypártok színeiben, ezt írta: „Tisztelt Deákvári Választópolgárok!
Szeretném megköszönni támogató szavazatukat, az esélyt, ami most kevésnek bizonyult az egyéni mandátum megszerzéséhez! Sok sikert kívánok az új városvezetésnek és képviselőtestületnek!”

Reagáltak a győztesek is. Jess Kinga, aki az Összefogás színeiben először lesz képviselő, írta pár órája: „Még friss az élmény, nagyon fontos lépést tettünk meg! Hálásan köszönöm mindenkinek, akik Ilonát, a képviselőjelölt társaimat és engem választottak! Köszönöm, hogy bíznak bennünk és megmutathatjuk milyen egy jól működő Vác! Nagyon jó a csapat, ahogy az eredményből is látszik! Együtt folytatjuk és igyekszünk, hogy a meghirdetett programok megvalósulhassanak! Nagyon sok munka vár ránk, de ezt tudtuk és szorgalommal teljesítjük! Együtt, Önökkel, VÁCÉRT!”

Kiss Zsolt (Összefogás) röviden reagált. „Nagyon köszönöm mindenkinek a támogatást! Teljes győzelmet aratott Vácon az Összefogás! 2019.10.13. Történelmi nap!”

„Kedves Barátaim Vácról és azon túl! A legnagyobb szeretettel és tisztelettel megköszönöm a felénk áradó bizalmat, aminek következtében ezt az önkormányzati választást megnyertük. Elsősorban köszönöm ezt Matkovich Ilona nevében, akit alkalmasnak, a legalkalmasabbnak találtatok Vác vezetésére. Én miatta, általa indultam, dolgoztam, nyertem. Feltétlen bizalmam benne van. És persze az összes egyéni körzetben győztes Összefogás-tagban! Ígérem, minden gondolatunk, tettünk a városért, a városról szól majd. A nehézségeken igyekszünk úrrá lenni. Tartjuk, tartsuk a kapcsolatot. A tét: Vác. És még egyszer: köszönöm/köszönünk mindent és mindenkit!” – írta Inotay Gergely a most már polgármester Matkovich Ilona közösségi oldalán.

Amint újabb reakciókat kapunk, ismét jelentkezünk! ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!