VÁLASZTÁS: Csereklye Károly és Jakab Zoltán tervei

A Váci Szívvel Mozgalom is felpörgette kampányát és sorra mutatta be képviselőjelöltjeit az elmúlt napokban is. A dr. Néveri István független polgármester-jelölt mögött felsorakozó csapat a nagypolitikáról egyértelműen a várospolitikára helyezné a hangsúlyt és a testületen belüli együttműködést szorgalmazza.

Dr. Jakab Zoltán korábban már volt önkormányzati képviselő, tapasztalataira építve száll ismét ringbe a szavazatokért az ismert orvos. Szerinte 600 milliós hiánnyal zárja a ciklust a város, ez a pénz nagyon hiányzik a kasszából. Tisztában van azzal, hogy erős a függés a kormánytól és az országgyűlési képviselőtől, de szerinte ezeket át lehet hidalni. Ebben fontos szerepe lehet dr. Néveri Istvánnak, aki integráló személyiség. Bejelentette: nem tart fórumokat, hiszen mindenki ismeri őt. Kérte, hogy a választók szavazataikkal támogassák a változást, amelyre szerinte nagy szüksége van a városnak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Élővilágbarát kert átadó ünnepség április 27-én a váci Pannónia Házban, palántabörzével, szakmai és gyermekprogramokkal

Csereklye Károly, aki az 1. számú választókörzetben méretteti meg magát, a kőhídparti játszótérre invitálta az újságírókat. Programját ismertetve elmondta: ott szeretné folytatni, ahol korábban abbahagyta, hiszen képviselősége, alpolgármestersége, illetve hét hónapig tartó városvezetői tevékenysége alatt rengeteget fejlődött a város. Több utca kapott aszfaltos burkolatot, megépült a sportcsarnok, orvosi rendelő épült, és átadták a sportcsarnokot is. Abban az időszakban települt Vácra az IBM, amely évekig jelentős iparűzési adót is fizetett.

A fontos és halaszthatatlan feladatok között említette egy járda építését a Szérűskert főút felőli részén. A laktanya ügyét is rendezni kell, mert évek óta parlagon hever ez a nagy értékű ingatlan. A közvilágítás fejlesztése is fontos. Bezárt az élelmiszerbolt, az önkormányzatnak át kellene gondolni, hogy némi támogatással hogyan lehetne újranyitni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Második gyermekvédelmi kerekasztal beszélgetés Vácon - Egyházi és civil szervezetek találkozásai a helyi gyermekvédelemmel

A sajtótájékoztatón jelen volt dr. Néveri István polgármester-jelölt. Egy kérdésre válaszolva elmondta: szinte naponta folynak egyeztetések ellenzéki oldalon annak érdekében, hogy sikerüljön leváltani a jelenlegi városvezetést. Egy másik témát szóba hozva arról beszélt, hogy megválasztása esetén számít a városháza munkatársainak szakértelmére, de már van mögötte egy szakember csoport, amely tudásával kész segíteni a fejlődést.

Elmondta: ha elnyeri a polgármesteri széket, minden erejét a munkájára fogja fordítani, és felfüggeszti a jelenlegi tevékenységét. Befejezésül kijelentette: mindenkivel együtt fog dolgozni, aki a város ügyét szolgálja, ezért kérte a váciakat, menjenek el szavazni. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!