VÁLASZTÁS: Eldőlt, Kászonyi Károlyé a mandátum

Az október 13-i önkormányzati választáson Vác esetében mindössze egy körzetben volt kétséges, hogy kié a mandátum: az 1-esben Kászonyi Károly, aki az Összefogás Vácért támogatásával indult csupán 5 vokssal előzte meg Kriksz Istvánt, aki eddig a terület képviselője volt a Fidesz-KDNP színeiben. A második helyre szorult jelölt nem újraszámolást kért, hanem egy incidens miatt fordult a választási szervekhez.

Az 1. számú választókerületben 1444-en adták le szavazatukat, ebből 50 volt érvénytelen. A részvételi arány 48,43 százalékos volt. A kiélezett versenyben Kászonyi Károly, aki eddig a Jobbik képviselőjeként dolgozott az önkormányzatban, ezúttal pedig a széles koalíciót összehozó Összefogás jelöltjeként indult, 522 szavazatot kapott, míg Kriksz István 517-et. Mindketten megelőzték Csereklye Károlyt (232) és Gombik Viktort (123).

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Új bölcsőde nyílt Vácon - Deákváron modern, korszerű gyermekintézmény várja a kicsiket

Információink szerint az egyik szavazókörben történt egy incidens, amelyről az ottani bizottság azonnal jegyzőkönyvet vett fel, ez azonban mindössze egy szavazatot érintett. Ez adta Kriksz István kifogásának alapját – tudtuk meg. Az ügyet két választási szervezet is vizsgálta és mindkettő helyben hagyta a választás eredményét.

Tegnap, hétfőn délután négy óráig volt lehetőség, immár a bíróságtól jogorvoslatot kérni, de erre végül nem került sor. Így az 1. számú választókörzetben Kászonyi Károly képviselheti a jövőben az ott élőket. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!