VÁLASZTÁS: fórumot tartott az Összefogás

Lakossági fórum keretében ismertette terveit, eddigi munkáját Matkovich Ilona, az Összefogás Vácért polgármester-jelöltje pénteken este a Madách Imre Művelődési Központban. Az este folyamán több jelölt és elmondta véleményét a választási szövetségről, de a polgárok is feltehették kérdéseiket.

Elsőként Fehér Zsolt, a Jobbik képviselője beszélt arról, hogy egy olyan összefogásról van szó, amely fontos a város életében.

– A jobb és a bal oldal ellentéte korábban tartalommal bírt. Ez a tartalom a 21. században teljes mértékben kiüresedett. Nem lehet jobb vagy baloldali egy kátyú, vagy egy bölcsődei férőhelyprobléma. Tisztesség dolgában pedig egyáltalán nem lehet így felosztani az embereket. Ezt mi váciak egészen pontosan tudjuk, hiszen mi képesek voltunk arra, jobb és baloldaliak, civilek, hogy megállapodjunk, hogy együttműködjünk. Mindezt azért tettük, mert a jobb és baloldalnak semmiféle jelentőség sincs – mondta.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Matkovich Ilona bejelentette az Összefogás Vácért polgármester- és képviselő-jelöltjeit

Őt követte a sorban Kiss Zsolt, aki az MSZP-t képviseli az Összefogásban.

– Az összefogás nem csak a pártok összefogása, hanem több gondolati síknak is. Olyan erővé kell válnia, amely révén a helyi kormányzó többséget le tudja váltani, és nem azért, mert mindenáron ezt szeretnénk, hanem azért váltsa le, hogy ez a város újra fejlődési pályára állhasson – hangsúlyozta. Hozzátette: az összefogás arra mutat, hogy ennek a városnak mind szebb jövőt szeretnének.

Jess Kinga a civileket képviseli az Összefogásban.

– Én mindig összefogásban gondolkodtam, mindig a jó ügyért, együtt, egy csapatban szerettem dolgozni. Most ez a jó ügy Vác fejlődése, a csapat pedig itt van körülöttem. Nagyon lelkesek és tettrekészek vagyunk. Reméljük, hogy meg is mutathatjuk, hogy összefogva milyen eredményeket tudunk elérni – mondta. Hozzátette: ő és Matkovich Ilona a női minőség a csapatban, amire nagyon nagy szükség van a jelenlegi politikai helyzetben.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb parkolóhelyek épültek Alsóvároson

Végül a képviselőjelöltek közül a Momentum színeiben induló Zöldi Péter kapott szót.

– Az összefogás sokszínűségét szeretném kihangsúlyozni. Egy személyen vallomást közbe kell szúrnom: az egyeztetések, közös beszélgetések során nekem nagyon sokáig nem volt tiszta, és most sem az, hogy ki milyen pártot, ideológiát képvisel. Ez nagyon jó így, és nem is akarok ennél tovább jutni – mondta. Hozzátette: akik őket támadják, azok pont azért teszik, mert az ideológián keresztül látják az Összefogást és nem érthetik meg, hogy nekik egyáltalán nem fontos az ideológia, hanem inkább az emberi értékek számítanak.

Matkovich Ilona polgármester-jelölt ismertette az elmúlt öt év munkáját és vezetői terveit.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét örökbefogadó és sétáltató nap szombaton a Zöld menedék telephelyein

– Az ajtóban egy kedves ismerősöm megkérdezte, hogy hogy vagyok, hogy vagyunk. Akkor gyorsan elmentem mellette, így most neki is válaszolok: köszönöm jól vagyunk és jól van az egész csapatunk. Rengeteget dolgozunk, mert mindannyian hisszük, hogy most van esély a változásra és mi szeretnénk megvalósítani a terveinket.

Matkovich Ilona polgármesteri terveiről

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!