VÁLASZTÁS: Lendületben az Összefogás jelöltjei

Sorban mutatkoztak be az Összefogás Vácért koalíció jelöltjei is az elmúlt napokban. A választókörzetek egy-egy frekventált pontján megtartott sajtótájékoztatókon részletesen beszéltek programjaikról.

Fehér Zsolt a Földváry téren beszélt terveiről, ő az 5. számú választókörzetben indul. Három témát emelt ki elképzelései közül, ezek a parkolás problémái, a zöldterületek karbantartása és a lepukkant lakótelepi részek rendbe tétele. A képviselő-jelölt úgy látja, mindhárom feladat napirendre vétele sürgető, hiszen például a motorizáció fejlődésével gyakorlatilag elfogytak a parkolóhelyek a területen, ezért sürgősen megoldást kell találni. A zöldterületek felfrissítése, a virágosítás is fontos, csakúgy, mint az, hogy a leromlott állapotú társasházakban élők az önkormányzat segítségével kezdhessék meg a problémák megoldását.

Kászonyi Károly az 1. számú választókörzetben indul, szerinte a jövőben kiemelt figyelmet kell fordítani a Kőhídpart lakótelepre. Az ott élők mostohagyermekei a városnak, megoldatlan a közlekedés is. Az iskolaváros fejlesztése sem átgondolt, a ma torzóként meredező Vác pláza épülete ott egy idegen test. Úgy gondolja, hogy a Szérűskertben elhelyezendő szelektív hulladékgyűjtő rossz helyre kerülne, megválasztása esetén új helyszín kiválasztását kezdeményezné.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Föld napi váci rendezvények – Kerékpáros felvonulás és Naszály túra

Tótváradi-Nagy Bence Deákváron, Törökhegyen várta a sajtó képviselőit. A 8. számú választókörzetben szerinte sok az elmaradott terület, ezért ki kell dolgozni egy területfejlesztési koncepciót. Utakat kell építeni, a csapadékvíz-elevezetést is meg kell oldani. Ezekre elsősorban pályázati pénzeket lehetne fordítani, de az önkormányzat nem pályázik – mondta. Megválasztása esetén szorgalmazná egy zebra felfestését a Kosdi úton, hogy a kórház is veszélyek nélkül legyen megközelíthető. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!