VÁLASZTÁS: saját pénzből vásárolt homokozót

Mokánszky Zoltán a 7-es választókerület képviselője, a város alpolgármestere mindig is fontosnak tartotta a terület játszótereinek minőségét. Ezért a Virág utcaira most saját pénzéből vásárolt egy homokozót. Emellett pedig szívügyének tartja a környezetvédelmet is, ezért örömmel töltötte el a Bagoly Bükk Egyesület felajánlása is, akik segítségével a Rigó utca beteg fasora újulhat meg.

A Virág utcai játszótéren tartott sajtótájékoztatón azt emelte ki a városvezető, hogy képviselőtársainak is többször javasolta, hogy akár saját költségükön is tudnak fejleszteni.

– Az elmúlt hetekben, hónapokban a képviselőjelöltek különböző ígéretekkel halmozták el a választópolgárokat. Akik ismernek tudják, hogy én nem szoktam ígérgetni – mondta. Hozzátette: kilenc évvel ezelőtt a Virág utcában a terület, csak egy üres tér volt, a képviselő kezdeményezésére lett belőle játszótér, amelyet mindig egy-egy játszóeszközzel bővített, most a homokozóval.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kurdi Csabáné Péchy Blanka díjat nyert

A Rigó utcában egy betegség támadta meg a családi házak felé eső fasort, ezért október végén a beteg egyedeket kivágják és újakat ültetnek – hívta fel a figyelmet Mokánszky Zoltán.

– A Bagolybükk Egyesület felajánlásában díszkörte fákat ültetünk majd, amelyek ellenállóbbak a betegségeknek – mondta.

Végül pedig egy rendeletre hívta fel a lakosság figyelmét, amelyben a fa ültetéseket szabályozza a város. Mert bár sokan jó szándékkal ültetnek fát, csak nem jó helyre teszik. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!