Zebzug cserkészház átadóünnepség

2019. szeptember 21-én adták át és szentelték fel a váci 192.-es számú Erdősi Imre cserkészcsapat által épített kisházat Zebegényben.

A késő délutántól estébe nyúló ünnepség, amelyen nemcsak a csapat apraja-nagyja és szülői közössége, Kalász Ákos, a váci Piarista gimnázium igazgatója, hanem Zebegény polgármestere, Hutter Jánosné Ildikó és a város lakóközösségének tagjai is részt vettek.

A kisház szabad megtekintése után a zászlófelvonást hálaadó szentmise követte, amelyet a csapat tagjainak gitáros kíséretével Beer Miklós püspökatya celebrált.

A prédikáció alapgondolatát, amelyet talán a cserkésztörvények mentén kirajzolódó életvezetés legegyszerűbb és legtisztább parancsának lehetne nevezni, és amely akár a kisház homlokzatán szereplő mottó is lehetne: „Ne csalj, és maradj mindig következetes!”, kicsik és nagyok egyaránt magukkal vihették.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kerékpáron és lóháton, avagy a „Kerékpározás és lovaglás” sikerei

A kisház teljes mértékben önkéntes fizikai munkával épült több mint 50 fő hozzájárulásával, összesen körülbelül 800-900 munkaórában. (Szöveg: Kerti Anna Sincera, Fotók és bővebben: zebegeny.192ei.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!