A kampányban feljelentették a sződligeti polgármestert

Három hétre lefoglalta a rendőrség Sződliget polgármesterének az autóját a választási kampány alatt, mert valaki feljelentette őt azzal, hogy az ő korábban ellopott autójának karosszériaelemeit vélte felismerni a polgármester autóján. Utólag úgy tűnik, hamis vád alapján indult eljárás. Hogy a feljelentőt ezért bíróság elé állítják, az egyelőre nem tudható. Az esetről az Index számol be részletesen.

Juhász Béla harmadszor indult a polgármesteri székért a Tiszta Forrás nevű szervezet jelöltjeként. Ahogy az a választások előtt lenni szokott, az országban egymást követték az átadások és a felszentelések. Október 1-jén például az  M2-es autópálya húsz kilométeres felújított szakaszának tartottak részátadást, ezen és az azt követő átadáson Juhász Béla is ott volt.

Juhász az Indexnek azt mondja, két nappal később, október 3-án, magához képest „szokatlanul gyorsan” megjelent nála a rendőrség, akik azt mondták neki, az átadás utáni ünnepségen valaki felismerni vélte saját ellopott autójának karossszériaelemeit a polgármester autóján. A rendőrségi jegyzőkönyv szerint a feljelentő autóját 2019 februárjában lopták el egy dunakeszi szervizből, és felismerte a saját autójának karcolásait, „egyedi esztétikai hibáit” a polgármester autóján.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

A rendőrség ezért az autót  a tulajdonos garázsában lefoglalta, és piros cetlivel lecímkézte, miszerint felnyitni nem lehet. Ezután Juhászt behívták kihallgatásra, kérdéseket tettek fel neki az autó előéletéről, meg arról, hova viszi a kocsit szervizbe, a polgármester szerint viszont „szemmel láthatóan kínos volt nekik ez az eljárás”, bár azt nem tudta megmondani, miért. Mivel csak tanúként, nem pedig gyanúsítottként hallgatták ki, így aztán, állítja, azt mondták neki, a feljelentést nem nézheti meg, és másolatot sem kaphat.

A lefoglalási jegyzőkönyvben viszont benne van, hogy a feljelentő szerint autóját a Dunakeszin lévő, Berek utca 2. szám alatt található szervizből lopták el. Juhász szerint viszont azon a házszámon nincs szerviz. A térkép szerint bár azon az úton valóban van egy szerviz, az jóval arrébb, a 17-es szám alatt van. A 2-es szám alatt pedig egy Lidl áll. Azt mondja, az állítólag februárban ellopott autó rendszámának is utánanézett a központi nyilvántartásban, aszerint a kocsi 2013 óta ideiglenesen ki van vonva a forgalomból.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Mentés a Remete-barlangnál

Október 13-án Juhász Bélát harmadszorra is megválasztották polgármesternek, több mint hatvanhat százalékkal. A választások után a rendőrség egy igazságügyi szakértőt is kirendelt, aki átvizsgálta a kocsit. Ő pedig megállapította, hogy a polgármester kocsija nem volt megbuherálva, azon minden eredeti.

„Nem hiszek a véletlenekben. Úgy gondolom, hogy valamilyen sanda politikai szándék volt a háttérben azért, hogy kivonjanak a forgalomból” – mondja, mivel a feljelentés pont a kampányfinisben történt. Juhász végül múlt kedden visszakapta az autóját.

Az ügyben az Index megkereste a rendőrséget is, akik röviden annyit válaszoltak, a Dunakeszi Rendőrkapitányság lopás gyanújával ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást, de mivel az ügy még nem zárult le, bővebb tájékoztatást nem akarnak adni. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!