A váci paraatléták is remekül szerepeltek Dubaiban

Az idei paraatlétikai világbajnokságnak Dubai adott otthont november 7-15. között. A versenyeken 124 ország több mint 1400 versenyzője mérte össze tudását 172 versenyszámban. A világbajnokság versenyszámainak első négy helyezettje kvótát szerzett a jövő évi Paralimpiai Játékokra. A Váci Reménység Egyesület paraatlétái is helyet kaptak a válogatottban: Kálmán Krisztina, Keresztesi Erika, Szőllősi István és Nagy Ambrus is rajthoz állt.

Végülis sikeresen zárult a világbajnokság a magyarok számára. A csapat mérlege: egy világbajnoki aranyérem, két ezüst- és egy bronzérem. A csapat tagjai három kvótát gyűjtöttek a 2020-as Paralimpiai Játékokra.

A T20-as kategória 1500 méteres síkfutásában három magyar versenyző indult: Biacsi Ilona, Biacsi Bernadett és Keresztesi Erika. A Biacsi ikrek végig a mezőny elejével futottak, így a hajrában jó pozícióból indulhattak és Biacsi Ilonának sikerült megszereznie a bronzérmet, ikertestvére, Bernadett negyedik lett. Keresztesi Erika a tízedik helyen végzett.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

A dobó atléták közül Szőllősi István óriási egyéni csúccsal, 13,66 méterrel zárta az F20-as súlylökő versenyt. A fiatal versenyző ezzel az eredménnyel csupán a 11. helyet szerezte meg, de az egyéni csúcs hatalmas lendületet ad a további versenyekhez, sportoláshoz számára.

Kálmán Krisztina buzogányhajítás és súlylökés versenyszámokban indult. Buzogányhajításban a 10. helyen végzett 13,73 méterrel, míg súlylökésben 9. helyet szerezte meg 2,76 méterrel. Súlylökésben indult még a váci egyesület másik férfi paraatlétája, Nagy Ambrus. Az F33-as kategóriában 6,6 méterrel a 13. helyen sikerült végeznie.

A váciak kiváló szereplése tovább öregbítette a nagy múltú klub hírnevét. „Köszönet az edzőjüknek, Szikora Gyulának, az ő szakmai, áldozatos és szeretetteljes munkája nélkül a paratlétáink álmai nem valósultak volna meg” – olvasható a klub honlapján. Köszönetet mondanak Urr Anitának, az MPB főtitkárának, Oroszi Zsuzsannának, az MPB atlétikai sportág szövetségi kapitányának és Kálmán Krisztina édesanyjának, Juditnak, hogy segítették és támogatták a váci versenyzőket Dubaiban! (képünkön: Szöllősi István a dubai versenyen – fotó: Facebook)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!