Egyre gyakrabban fagyos éjszakákra számíthatunk

Lassan mégis csak megérkezik a tél – állítják a meteorológusok. Mi váciak a Duna közelsége miatt egy kicsit különleges helyzetben vagyunk, hiszen a környező hegyek, a Börzsöny és a Pilis miatt egyfajta mikroklíma jellemzi a térséget. Ám a nagy időjárási változások ránk is hatnak.

Az Időkép előrejelzése szerint kedden is többfelé indul párásan, ködösen a nap, alacsony szintű rétegfelhőzet is kialakulhat, illetve ismét több helyen lehet gyenge fagy. Napközben az ország keleti felén lesz naposabb idő, máshol erősen felhős, borult időre van kilátás. Nyugaton néhol gyenge szitálás előfordulhat. A szél nem lesz jelentős. Kora délután 6-13 fokot mérhetünk. Még marad a frontmentes idő.

Szerdán a többfelé párás, ködös reggelt követően napközben nyugat felől megvastagszik a felhőzet, a délután második felében nyugat felől egyre többfelé ered el az eső. Sokfelé élénk, nyugaton, északnyugaton erős lökések kísérhetik a délies szelet. Hajnalban -2, +7, napközben 7-14 fok várható.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vonat elé hajtott egy autós a vácrátóti átjáróban

Csütörtökön többfelé, több alkalommal várható eső, zápor, néhol akár egy-egy zivatar is kialakulhat. Kora délután a kissé szeles időben 9-16 fokot mérhetünk.

Pénteken többször megnövekedhet a felhőzet, elszórtan fordulhat elő eső, zápor. Az ország északi felén élénk, erős lesz a nyugati-északnyugati szél. Délután 9-13 fok várható. Szombatra virradóan megerősödő északnyugati szél kíséretében hidegfront vonul át fölöttünk, ezen a napon már 10 fok alatt alakulnak a maximumok. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!