Elismeréseket adtak át a Szociális Munka Napján

Az elmúlt esztendőkhöz hasonlóan idén is a Madách Imre Művelődéi Központban rendezték meg a szociális munka területén dolgozók köszöntésére és a kitüntetések átadására szervezett ünnepséget. Az idén is három szakember vehette át a „Vác Város Szociális Munkáért” kitüntetést, továbbá hét segítő munkatárs érdemelt ki elismerő oklevelet kiemelkedő munkájáért.

A Szociális Munka Napja alkalmából megrendezett ünnepségen Inotay Gergely alpolgármester köszönte meg a területen dolgozók áldozatos munkáját. Kiemelte: néhány éve ugyan történt már előrelépés az ágazatban dolgozók megbecsülésére, ám még messze vagyunk attól, hogy irigylendő lenne a munkájuk. Köszöntője végén az alpolgármester azt kívánta a szociális szférában áldozatos tevékenységet folytatóknak, hogy hivatásukat kísérje a társadalom és gondozottjaik szeretete, megbecsülése, illetve hosszú távon is rendeződjék anyagi elismerésük.
A folytatásban a jelenlévők a Fónay-Humánia Társulat művészeinek dalos-verses műsorát tekintették meg, majd Matkovich Ilona polgármester és Inotay Gergely alpolgármester adta át az elismeréseket.

Ebben az esztendőben fáradhatatlan és odaadó munkájáért Vác Város Szociális Munkáért kitüntető címet és emlékplakettet vehetett át: Illési Sándor, a Hajléktalanok Átmeneti Szállójának munkatársa, Neumann Brigitta, a Család és Gyermekjóléti Szolgálat csoportvezetője és Simonné Jónás Éva, az Idősek Otthona és Klubjának dolgozója.

A város szociális területén nyújtott kimagasló segítő munkájáért elismerő oklevélben részesült: Törökné dr. Legeza Rita intézményvezető helyettes – Vác Város Önkormányzat Váci Család-és Gyermekjóléti Központ; Darányiné Bakos Éva családsegítő – Vác Város Önkormányzat Váci Család-és Gyermekjóléti Központ; Szőllős Judit egészségügyi szakdolgozó – Hajléktalanok Átmeneti Szállása és Nappali Melegedője; Kiss Vivien Rebeka szociális munkatárs – Hajléktalanok Átmeneti Szállása és Nappali Melegedője; Csuka Eszter mentálhigiénés munkatárs – Vác Város Önkormányzat Idősek Otthona és Klubja; Simák Lászlóné gondozónő – Bölcsődék és Fogyatékos Intézménye; Bera Attiláné kisgyermeknevelő – Bölcsődék és Fogyatékos Intézménye – írja a vac.hu. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!