Megszámolták a lámpásokat

November 13-án szerdán, tartották az országos kerékpárlámpa-számlálást, a szokások szerint 20 percig tartott. Ismét kiderült, mennyi „nindzsa” van az utakon.

Tegnap este 7-kor 20 percre Magyar Kerékpárosklub kerékpárlámpa-számláló önkéntesei lepték el az utakat. Munkájuk módszertanán a hosszú évek során nem változtattak, épp emiatt szignifikáns eredményeket tudnak felmutatni arról, nőtt-e vagy csökkent-e a kerékpárjukra lámpát (nem) szerelők száma. A számlálást már 18. alkalommal tartották meg.

A számlálásnak és az ezt övező figyelemfelhívásnak az is célja, hogy minél többen rendesen világítsák ki magukat kerékpározás közben, „mérjék felvilágosodásuk ütemét” – ahogy fogalmaznak. Emellett a tévhitek mellett a tények is fontosak számukra a kerékpárosok kivilágítottságának kérdésében.

Nézik külön a csak első, a csak hátsó lámpás, illetve a mindkettő és „egyik oldalon sem” lámpás kerékpárosokat (utóbbiakat hívja a szaknyelv nindzsáknak), ebből áll össze az idővonalon már jelentősnek mondható statisztika.

A korábbi eredményeket ITT lehet megtalálni. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!