Felállították a város nagy fenyőfáit a közterületeken

Advent kezdete előtt egy héttel a már évek óta megszokott módon megérkeztek a helyükre a városi karácsonyfák. A tavalyi és az idei lakossági felajánlásoknak köszönhetően volt miből kiválasztani a megfelelő fenyőfákat. Egy több, mint 30 éves formás, lucfenyő került kihelyezésre a főtérre, amit a Szent Mihály dűlőből ajánlottak fel.

Egy hasonló korú ezüstfenyőt a Deákvári főúton kínáltak fel, ami a Földváry tér ünnepi hangulatát emeli majd.

Mindkét esetben a felajánlók csemete koruktól nevelték a fenyőket  családi házuk udvarán, amelyektől a megválást könnyebbé tette az, hogy a várost fogják díszíteni.- számol be a hírről a Váci Városfejlesztő Kft.

Két közel 2 mázsás normandfenyő ékesíti még a várost az ünnepekre a kisváci körforgalomban, valamint a főtér és a Széchenyi utca találkozási pontja helyett idén új helyszínen, a mélygarázs fölött. A fenyőket, mint a megelőző években, most is a Váci Városfejlesztő Kft. zöldterület fenntartási dolgozói vágták ki és helyezték el a megszokott helyszíneken.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Bölcsődék napja - „Hivatástudattal a szívekben”

A fenyők kivágásánál, szállításra történő előkészítésénél, a nyerges szerelvényre történő fel- és lerakásánál, a helyszínen történő stabil rögzítésénél a több éves gyakorlati tapasztalat érvényesült. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!