FRISS: Laczi Sarolta a művelődési központ igazgatója

Alig egy órája kezdődött a városházán a képviselőtestület soros, novemberi ülése, amelynek egyik fontos napirendje volt a művelődési központ új igazgatójának megválasztása. A posztot 2014 óta betöltő eddigi vezető, Retzler Péter ugyan pályázott, de egy héttel a határidő lejárta előtt, október 20-án visszavonta azt, így egyedüli aspiránsként az intézmény eddigi igazgatóhelyettese, Laczi Sarolta indult a vezetői székért.

Az ülésen 14 képviselő van jelen – egy listás hely továbbra is betöltetlen -, közülük 11-en vették át a szavazólapot a titkos urnás voksoláshoz. Csereklye Károly jelezte, hogy nem fog szavazni, mert a szavazatszámláló bizottságban csak az Összefogás Vácért frakció képviselői kaptak helyet. A másik két nem voksoló valószínűleg a Fidesz-KDNP képviselőiből került ki.

Laczi Sarolta mind a 11 képviselő támogatását megkapta, így január 1-től ő lesz a város számára kiemelten fontos intézmény vezetője. Korábban már indult egy igazgatói pályázaton, de akkor visszalépett.

Az új vezető csaknem húsz éve dolgozik a művelődési központban, immár évek óta igazgatóhelyettesként. Középfokú angol nyelvvizsgával rendelkezik. Korábban bedolgozott a városi televíziónak és médiaismeretet tanított a Karolina iskolában.

Az új igazgató pályázatát az önkormányzat szakbizottságán kívül a szakmai véleményező bizottság is támogatta. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!