Hagyományos évzáró koncertet ad a Szent Cecília Kórus

Ismét tartalmas műsorral készül szokásos évzáró hangversenyére a váci székesegyház Szent Cecília Kórusa. A hangversenyt november 24-én, az egyházi évet záró Krisztus Király vasárnapján, a 18 órakor kezdődő püspöki szentmisét követően tartják – írja a Magyar Kurír.

A liturgia keretében a székesegyházhoz kötődő énekkarok előadásában elhangzik többek között egy gregorián proprium, Bárdos Lajos Christus vincit és César Franck Panis angelicus című műve, illetve Varga Lászlónak, a székesegyház karnagyának a jövő évi budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zeneszerzői pályázatán első díjat nyert Pange lingua című kompozíciója is.

A mise után, 19 órától tartandó hagyományos Cecília-hangverseny műsorában felcsendül Kodály Zoltántól a Tantum Ergo I. és II., Ave Maria és a 150. genfi zsoltár, Bárdos Lajostól a Csillagos ég, Joseph Haydntől Az égen, a földön, Wolfgang Amadeus MozarttólLaudate Dominum, César Francktól a 150. zsoltár, valamint Carpentier Te Deuma.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Hétfőtől felújítási munkák a Duna-parti kerékpárút két szakaszán

A koncerten közreműködnek Bednarik Anasztázia orgonaművész, Kostyák Attila hegedűművész, Kómár István (bariton szóló), Fitos Mónika, Dézsi Bernadett, Garamvölgyi Krisztina, Farkas András és Csima Zsolt énekművészek, a Váci Székesegyházi Kórusiskola (vezényelnek Acsainé Dávid Ágnes és Nick Andrea karvezető tanárok), a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar (művészeti vezető: Farkas Pál) és a székesegyház Szent Cecília Kórusa.

„A Cecília-hangverseny mindig az egyházi év koronája Vácott a kórusaink, a hívek, a koncertlátogatók életében. Ilyenkor mindig közös öröméneklésre hívjuk kórusiskolás gyermekeinket is szüleikkel együtt, és mindazokat, akik egyházzenei szolgálatomban hűséges munkatársaim, barátaim és kollégáim, hiszen a szentmise énekeit mindnyájan közösen zengjük Isten dicsőségére. A szentmise utáni koncert pedig reményeink szerint ezúttal is valóban felemelő ünnepi esemény lesz mindannyiunknak, közönségünkkel együtt” – mondta Varga László, a székesegyház karnagya. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Vác a Tiéd! - vasárnap kinyit a városháza kicsiknek és nagyoknak
14 napos próbaolvasás!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!