Hatvan éve együtt jóban rosszban

Ha hozzájuk megyek, mindig meleg szívvel fogadnak. Kedvesek, mosolygósak, azt hiszem, ezt szeretik bennük sokan. Szerencsések lehetünk, hogy Vácot választották közel 50 éve otthonuknak.

Dr. Alt Gyula és felesége, Irénke október 17-én ünnepelte 60. házassági évfordulóját, ott, ahol elkezdték közös életüket: Nógrádban.
Gyula a tanítóképző elvégzése után került Nógrádra, de tanított Bánkon és Felsőpetényen is, ahol Irénke a nevelőotthonban óvónő volt. Gyula tanított néptáncot is, ahol megismerkedtek.

Irénke Felsőpetényről Nógrádra került, ahol vezető óvónő lett, de a művelődési ház vezetését is rábízták, és szakkört is vezetett. Gyula pedig futballedzőként is segítette a települést.

1970-ben kerültek Vácra. Gyula az Országos Szlovák Szövetség titkáraként dolgozott nyugdíjazásáig, Irénke pedig a Tragor Óvodában, majd a Kertész utcai óvodában dolgozott, ahonnan nyugdíjba is ment. Azóta panziót üzemeltetnek a Tabán utcában, otthonukban, sok turista megelégedésére.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Centrumban az egészség: sokszínű programsorozat a Királyban

Irénke ma is szeretettel emlékszik óvodásaira, akik azóta már szinte mind nagyszülők. Büszke rá, hogy sokan sikeresek lettek.
Nekik két fiúk van, Csaba és Iván, és két unokájuk, Dani és Johanna.

Alt Gyula a Magyar Köztársaság középkeresztjét is megkapta, de nagyon büszke rá, hogy a város is elismerte őt és a Váci Szlovák Nemzetiségi Önkormányzatot is Pro Urbe kitüntetéssel.

Házassági évfordulójukat – mivel árvák mindketten – családjuk és barátaik körében ünnepelték meg Nógrádban. Nagy öröm volt számukra, hogy amikor megérkeztek az étteremhez, egy szlovák népviseletbe öltözött helyi lány egy tál süteménnyel fogadta őket, melyet a nógrádiak küldtek nekik, mivel sokat tettek a faluért.

Az ünnepségen újra örök hűséget fogadtak egymásnak Beer Miklós nyugalmazott megyéspüspök előtt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tájékoztató közterületi permetezésről

Mint mondták ez a hatvan év gyorsan elszaladt, de az elkövetkező jó néhány évre azt kívánják, hogy még egészségben tölthessék el, családjukkal.

Az alábbi idézettel kívánok nekik a magam és a Váci Napló szerkesztősége nevében is további sok szép évet együtt töltött évet:

“Akit párodul melléd rendelt az ég,
Becsüld meg, szorítsd meg kezét,
És ha minden álmod valósággá válik,
Akkor se feledd el, Légy hű mindhalálig”
Madách Imre ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!