Kézilabda: két idegenbeli meccsen két vereség

A hét végén rájárt a rúd első osztályú kézilabda-csapatainkra. A hölgyek az eddig nyeretlen Szent István SE ellen hullajtottak el egy pontot, míg férfi csapatunk begyűjtötte újabb vereségét és ezzel továbbra is nyeretlenként áll a tabella legvégén. Eredmények: Szent István SE – Váci NKSE 27-27 (16-17), Orosházi FKSE-LINAMAR – Váci KSE 29-25 (15-11).

Külön bosszantó, hogy a Szent István SE Scheffer Zsanett utolsó másodperces góljával egyenlített a Vác ellen Monoron. Sokáig úgy látszott, behúzhatjuk ezt a győzelmet is, hiszen például csapatunk a második játékrész elején négy góllal is ellépett, az újonc nem roppant össze, és szépen küzdötte fel magát. Ebben főszereplővé vált Gercsó Nóra, aki 21 védéssel zárta a mérkőzést.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  IX. BÚI Triatlon sprint amatőr kupa és utánpótlás ranglista verseny és MIX VÁLTÓ Országos Bajnokság

A találkozó utolsó perce izgalmasra sikeredett. Scheffer Zsanett egyenlített, majd Lakatos Rita büntetőből a váciakat juttatta vezetéshez, végül Scheffer tette fel az i-re a pontot.

A SZISE az első nyolc bajnoki mérkőzésén vereséget szenvedett, a Kisvárdát és Fehérvárt szorongatta meg legjobban, mindkét csapattól hárommal kapott ki. A Vácnak ez a második döntetlenje, október elején a Kisvárdával játszott 24–24-et.

„Gratulálok a Szent Istvánnak a teljesítményhez és a pontszerzéshez is, bár ehhez mi nagyon jó alanyok voltunk. Szégyellem magam a szurkolók előtt, akik elkísérték a csapatot, enerváltak, dekoncentráltak voltunk, bután játszottunk” – értékelt a meccs végén Szilágyi Zoltán, a váciak vezetőedzője.

Újoncok csatája: mi maradtunk alul

A férfiak küzdelmében a legvérmesebb váci szurkolók még abban reménykedtek, hogy most végre elmozdulhatunk a gödör aljáról, de az ugyancsak újonc orosháziak, mondhatni, simán elvertek minket.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Évadzáró Váci Labdarúgó Sport Egyesületben

Labdaszerzések után, könnyű gólokkal öt percen belül meglépett vendégétől az Orosháza, igen ám, de a hazaiak is elkezdtek könnyelműsködni és váci indítások után máris szorossá vált az állás. Innentől kezdve a Vác tapadt vendéglátójára, különösen a volt orosházi Antal Szabolcs volt elemében – tudósít a hazai csapat honlapja.

A 17. percben először birtokolt előnyt a Vác, amely erőszakos védekezésével gyakran hozta zavarba az orosházi támadókat. Skaliczki László, a váciak mestere a 20. percben ki is kérte az idejét. Két perccel később Ratko Djurkovic is fontosnak érezte, hogy néhány tanácsot adjon fiainak.

A hajrába is magabiztos vezetéssel vágott bele az Orosháza, a váciaknál nem volt egy igazi vezér, aki hátára vette volna a csapatát. A 8. fordulóig kellett várni az újonc Orosháza első sikerére, amely teljesen megérdemelt volt a nagyot küzdő, de kevesebb jó egyéni teljesítménnyel kirukkoló Vác ellen – értékelt a hazaiak tudósítója.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Évadzáró Váci Labdarúgó Sport Egyesületben

„Sajnos a védekezésünk nem úgy működött, ahogyan elterveztük, támadásban pedig a beálló által nyitott réseket sem sikerült kihasználnunk. Megérdemelten győzött az Orosháza, mi pedig sajnos visszakerültünk az utolsó helyre” – mondta Skaliczki László a mérkőzést értékelve. (fotó: ofkse.hu)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!