Kézilabda: már megint a törökök jutottak tovább

A Váci NKSE nem jutott csoportkörbe a női kézilabda EHF Kupában, mivel összesítésben két góllal alulmaradt a török bajnok Kastamonu Belediyesi GSK csapatával szemben. Csapatunk így immár másodszor maradt alul a török bajnokkal szemben a nemzetközi porondon: Váci NKSE-Kastamonu Belediyesi GSK (török) 30-25 (15-9).

A szerb Sanja Radosavljevic vezérletével kiválóan kezdtek a hazaiak, és a 19. percben már hat góllal vezettek (10-4), és ezt a különbséget megőrizték a szünetig. Meglepetésre sok hiba tarkította a váciak játékát a második félidő elején, ezt kihasználva a törökök jó kapusteljesítménnyel azonnal felzárkóztak (16-13). Szilágyi Zoltán vezetőedző időkérésekkel próbálkozott, de a játék képe nem változott.

Fiatal magyar játékosainak góljaival a győzelmet megszerezte a Vác, a meccs végén mégis a csoportkörbe jutott Kastamonu kézilabdázói ünnepeltek a pálya közepén. A mezőny legeredményesebb játékosa Asli Iskit volt kilenc góllal, a váciak közül Radosavljevic és Kácsor Gréta is hat találatig jutott.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Zsinórban harmadik bajnokinkat is megnyertük!

Két évvel ezelőtt a török csapat kettős győzelemmel búcsúztatta a váciakat az EHF Kupának ugyanebben a szakaszában. A mostani párharc múlt szombati első meccsét a Kastamonu 33-26-ra megnyerte, a visszavágón a magyar együttes 30-25-re diadalmaskodott.

A csoportkör sorsolását kedd délelőtt rendezik Bécsben. Az első fordulóra január elején, az utolsóra pedig február elején kerül sor. (fotó: Váci NKSE Facebook)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!