Kilőtt az új oldal, már 200 000-nél is többen regisztráltak

Működni látszik a Wikipédia alapítójának terve, élénk érdeklődés mutatkozik új oldala iránt, amellyel megtörné a Facebook uralmát.

Röviddel az indulása után átlépte a 200 ezer regisztrált felhasználót a WT:Social, amely a Wikipédia-alapító Jimmy Wales közösségi oldala. A WikiTribune ötletéből létrejött szolgáltatás hivatalosan pár napja működik, de két nap után már 160 ezer taggal rendelkezett, néhány órája pedig a 200 ezer is meglett. Ezt maga Wales közölte a Twitteren.

A WT:Social nem olyan, mint a Facebook, itt ugyanis nincsenek reklámok, sem kamuhírek – ígéri az üzemeltető. A tagok kizárólag minőségi tartalmat kapnak, emellett fontos szerepük van az oldal működtetésében: Wales velük együtt szerkeszti, így a WT-re kikerült bejegyzések sem hasonlítanak a Mark Zuckerberg birodalmában megjelenő posztokra.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Húsvéti ünnepi közlekedési rend

Wales szerint a Facebook uralta világban égető szükség van egy olyan platformra, ahol az emberek értékes párbeszédet folytathatnak a másikkal, de úgy, hogy a kommunikációt ne zavarja meg beúszó hirdetéscsík, a beszélgetés élét elvevő gif vagy egy vicces kép. Ilyeneknek eleve nincs helyük a WT-n.

Wales szerint a WT küldetése, hogy megmutassa: van kiút a közösségi oldalak unalmasságából, illetve fogságából, miközben az adatbiztonságra is komoly hangsúlyt fektetnek. – írja a hvg.hu

A WT:Social működését Wales személyes vagyona mellett a tagok adományából fedezi az alapító. Nem havidíjról, hanem egyszeri felajánlásról van szó, amely az összeg mértékétől teljesen független. A BBC megjegyzi, ha valaki még többel szeretne hozzájárulni, akár havonta is fizethet. Ez az opció 12 euróba, azaz kb. 4 ezer forintba kerül.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Idén is elindult egyházmegyénkben a zöldellő kertek program

Wales nagyjából két éve gondolkodott a szolgáltatás indításán, de arra egészen mostanáig, 2019 novemberéig kellett várni. Az alapító néhány napja megerősítette: nem hobbiprojektről van szó, le akarják nyomni a Facebookot.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!