Komoly előrelépés történt a főtéri „pengefal” ügyében

Mint azt a váciak közül sokan láthatták, megerősítést és részleges takarást kapott a Március 15. tér hosszú évek óta omladozó, igen problémás csúfsága, az Irgalmasrendi Kórház területéhez tartozó „pengefal” – számol be a hírről a városháza Facebook oldala.

A barokk főterünk negatív értelemben vett „látványosságáról” folytatott tárgyalásokat a nemrég megválasztott új váci városvezetés a tulajdonos képviselőjével. Ezen a várost képviselő Matkovich Ilona polgármester egyértelműsítette: minél gyorsabban és a lehető legmegnyugtatóbb módon rendezni szükséges a tarthatatlan helyzetet. Ennek érdekében a város minden rendelkezésére álló lehetőséggel élni kíván.

Jó hír, hogy a mostani állapotok változásában érdekelt az Irgalmasrend is, így kölcsönös szándék van arra, hogy mindkét félnek megfelelő módon és a váci polgárok érdekeit is figyelembe vevő funkcióval hasznosuljon a falak mögötti terület.

Az Irgalmasrendi kórházban ezután is folytatódik a betegápolás, viszont a beépítetlen területen a tulajdonos a város bevonásával igyekszik minél hamarabb olyan fejlesztéseket elindítani, amelyek nem csupán a riasztó állapotokat szüntetnék meg, hanem a patinás térhez illő épületekkel és új funkciókkal szolgálnák a váciakat és a környéken élőket.

A tárgyalások végén a felek megállapodtak abban, hogy a probléma megoldására megbízást kapó irgalmasrendi vezető, Tari Zsolt rövid időn belül célirányos javaslattal jelentkezik, és újabb egyeztetések történnek majd a terület jövőjével kapcsolatban, segítve a gyors megoldást. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!