Közösségi aláírásgyűjtés indult a váci Duna-hídért

Eddig összesen 115 váci írta alá azt a petíciót, amelyben a váci Duna-híd megépítését követelik. A szeptember közepén elindított akció kezdeményezője Rokfalusy Balázs. „Mi, a Dunakanyar mindkét oldalán és a Szentendrei-szigeten élő állampolgárok kinyilvánítjuk, hogy kérjük, sőt követeljük az évtizedek óta tervezett és a mai napig halogatott új Duna-híd megépítését Vác és Tahitótfalu térségében!” – olvasható a peticiok.com oldalon.

A petíció elindítója szerint a híd közúti kapcsolatot teremtene végre Esztergom-Vác-Szentendre és a környezetükben lévő dunakanyari települések között, illetve lehetővé válna a keresztirányú közúti kapcsolat az M2 gyorsforgalmi út, a 2-es főút és a 11-es főút között, ami például kerülő utakat is biztosítana. A régen várt új híd nagy lökést adna a térség gazdasági és kulturális fejlődésének is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Új bölcsőde nyílt Vácon - Deákváron modern, korszerű gyermekintézmény várja a kicsiket

„Kérjük a térségek országgyűlési képviselőit, polgármestereit, hogy érvényesítsék az itt élők érdekeit az ÚJ VÁCI DUNA-HÍD 10 éven belüli megépülésével” – zárul a felhívás. A petíciót eddig összesen 615-en írták alá.

Korábban a 2014-es választási sikere után tartott sajtótájékoztatóján Harrach Péter, városunk akkori országgyűlési képviselője sorolta legfontosabb céljai közé a Duna-híd megépítését. Az idén áprilisban a Váci Naplónak adott interjúban Rétvári Bence, Vác és a térség jelenlegi országgyűlési képviselője azt mondta: az autópálya- és útépítés mellett a folyami átkelések fejlesztése is szerepel a kormányzati célok között, nem csak a Dunán, hanem például az Ipolyon is. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!