Lakásürítést rendez Nagy B. István festőművész lánya

„Kedves Barátunk, Ismerősünk! Lakásürítő vásárt tartunk november 30-án szombaton 10-12 és 15-17 óra  között. Cím: Vác, Dr. Csányi László krt. 26. 1. emelet 3. (23-as kapucsengő)” – írja közösségi oldalon is olvasható levelében Nagy B. Julianna, Nagy B. István festőművész lánya. A műteremlakás ugyanis önkormányzati tulajdon, s mivel nemrég édesanyja is elhunyt, szeretnék visszaadni a városnak.

„Hát ez a pillanat is eljön… Édesanyánk halála után 10 hónappal sikerül megszervezni ezt a számunkra megindító alkalmat. Reménykedünk, jó gazdákra találnak megboldogult szüleink kedves tárgyai… A nagy terv, hogy Karácsony előtt visszaadjuk a lakást az önkormányzatnak. Bőséggel található itt karácsonyi ajándéknak (is) való az óriási műtermes lakásban, melyet 1972-től lakott Nagy B. István Munkácsi-díjas festőművész és dr. Somogyi-Tóth Zsuzsa gyermekpszichológus” – írja Nagy B. Julianna.

Hozzáteszi: vázáktól párnákig, gyertyáktól növényekig, könyvektől képekig, szögektől bútorokig, az aprótól a nagyig, több ezer tárgy várja új gazdáját. Az árak megegyezés szerint, sok minden pedig ingyen elvihető. „Még a nagyszüleinktől is vannak érdekességek, például kristályvázák, csipkék, melyeknek piaci értéke ma kevés, de örülnénk, ha valaki megbecsülné őket otthonában!”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Pápay Eszter: Változó kor

Nagy B. István életmű albuma is megvásárolható 6800 forintért, ami becses ajándék lehet – számos Váchoz kötődő festményt és írást is tartalmaz.

„Az előzetes bejelentkezést köszönjük, de váratlanul is betoppanhatsz!” – jegyzik meg. További információk a közösségi oldalon olvashatók. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!