Megfenyegették a polgármestert a sportcsarnok miatt

Megfenyegették a hétvégén Matkovich Ilona polgármestert – hangzott el abban a telefonos interjúban, amelyet a Klub Rádió Reggeli gyors című műsora készített ma a városvezetővel. A beszélgetés apropója a Szérűskertbe tervezett multifunkciós sportcsarnok projekttől való elállás felvetése volt, a beruházás mintegy 5 milliárdos állami támogatásból valósulna meg. Az ügyben a tervek szerint holnap, kedden hoz döntést a képviselőtestület.

A sportcsarnokra már négyszer írtak ki közbeszerzési pályázatot, egyik sem volt sikeres. Matkovich Ilona azt mondja, nem politikai döntéseket akarnak hozni, hanem ésszerű, gazdasági szempontokat tartanak szem előtt. Ez nem mindenkinek tetszik. Annyira nem, hogy már meg is fenyegették, megverik, ha este elkapják az utcán – írja a klubradio.hu.

A polgármester arról is beszél, hogy a városnak már 2020-ra is több száz millió forint kifizetésére van kötelezettsége, ez is óvatosságra inti az önkormányzatot. Hozzátette: mostanában szembesült azzal, hogy bár Vácott több nagyberuházás indult el – például a főtér átépítése, a bölcsődei projekt és a Duna-parti csónakház -, nincs a városházán senki, aki átlátná a folyamatban lévő ügyeket és segítené a döntések előkészítését. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!