Megjött az ősz, majdnem egész héten esni fog

A hosszú hétvége után a váciak esős reggelre ébredtek és úgy tűnik, ehhez egyelőre hozzá kell szoknunk. Az Időkép előrejelzése szerint ugyanis megérkezett az ősz, ezen a héten jellemzően borult lesz az ég és sok csapadékra számíthatunk. Ne hagyjuk otthon az esernyőnket és a kocsiba is készítsünk be egyet.

Hétfőn egy hullámzó frontrendszer hoz jelentős mennyiségű csapadékot, kezdetben a Dunántúlon, délután és este a középső és keleti országrészben hullhat többfelé eső, zápor. Délen, délnyugaton néhol zivatar is kialakulhat. A csapadékmező mögött délután nyugat felől csökkenni kezd a felhőzet. Szeles marad az idő. Hajnalban 8-16, délután 13-20 fok között alakulhat a hőmérséklet. Kettősfronti hatás várható.

hirdetés

Kedden a Dunántúlon és északon többfelé számíthatunk további kiadós csapadékra, eső, záporok, helyenként zivatarok formájában. Délen, délkeleten szakadozottabb lehet a felhőzet, időnként kisüthet a nap. Az élénk, erős délies szélben 12-22 fokot mérhetünk, északnyugaton számíthatunk a legalacsonyabb, délkeleten a legmagasabb értékekre.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Tíz településen kifogásolt a levegőminőség, Vác is köztük van

Szerdán már csak keleten, délkeleten fordulhat elő a nap első felében gyenge eső. Napközben sokfelé fátyolfelhők szűrhetik a napsütést. A szél a legtöbb helyen veszít erejéből, északkeleten lehetnek még élénk, erős lökések. Délután 13-17 fok várható.

Csütörtökön is sok felhő lesz felettünk. Ismét több helyen kialakulhat eső, zápor. Egy-egy zivatar sem kizárt. A nyugati-délnyugati szelet délen kísérhetik erős lökések. Délután 11-18 fok valószínű. Pénteken felhős időre, szórványos záporokra van kilátás. ♦

NAPLÓ+ előfizetés!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!