Nem iható a víz a gimnáziumban, vizsgálják az okát

Egyelőre nem iható a víz a Madách Imre Gimnáziumban – derül ki abból a közleményből, amely az iskola honlapján jelent meg. “Intézményünk területén az ivóvízvezetékből származó víz minősége nem felel meg a népegészségügyi előírásoknak, ezért a 2019. november 8. dátummal érkeztetett határozat alapján az intézményben nem áll rendelkezésünkre vízvezetékből származó ivóvíz” – olvasható. A szakemberek szerint az esetleges vízszennyezés nagy valószínűséggel lokális, az épületre és közvetlen környezetére korlátozódik.

A határozatot a Váci Járási Hivatal küldte, s abban kategorikusan megtiltják a víz fogyasztását. “Elrendelem napi legalább 1,5 liter mennyiségű palackozott víz biztosítását az intézmény valamennyi tanulója és munkatársa számára” – áll a levélben.

hirdetés

A Váci Tankerületi Központ az ivóvizet ballonos vízautomaták kihelyezésével biztosítja. “Kérünk mindenkit, aki  az intézmény területén tartózkodik, hogy csak az ezekből származó vizet fogyasszák. Ehhez mindenki saját kulacsról, pohárról gondoskodjon” – hívták fel az iskolában a figyelmet.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
A polgi megmondja: Vác egy fillért sem kap a Samsung pénzéből

A Váci Napló érdeklődésére a szolgáltató Duna Menti Regionális Vízmű Zrt-nél elmondták: a gimnáziumban kialakult helyzetről hétfőn kaptak hivatalos tájékoztatást. Azonnal mozgósították a környezet- és vízminőségvédelmi laborukat. A helyszínen mintákat vettek, ezek elemzése várhatóan ma délutánra készül el. Az eredményről azonnal tájékoztatják az iskolát és a vízfogyasztás korlátozását elrendelő járási hivatalt. ♦

NAPLÓ+ előfizetés!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!