Ötletgazdag vállalkozói fórumot tartottak

Jess Kinga, társadalmi kapcsolatokért felelős tanácsnok kezdeményezésére sok vállalkozó elfogadta a meghívást arra a szerdán délután tartott városházi fórumra, melynek az volt a célja, hogy megbeszéljék a belvárosi rendezvények méltó színvonalú megrendezésére vonatkozó elképzeléseket. A találkozón jelen volt Matkovich Ilona polgármester, Kiss Zsolt alpolgármester és Iványi Károlyné kabinetvezető is.

Matkovich Ilona bevezetőjében elmondta, hogy a jövőben rendszeresek lesznek az ehhez hasonló megbeszélések. Ugyanakkor a tegnapi összejövetel konkrét céllal jött létre: a tervek szerint november 30-án induló adventi vásárral kapcsolatos ötleteket, javaslatokat várják.

Jess Kinga kiemelte: belvárosi vállalkozóként közvetlenül megtapasztalta a gondokat, többekkel együtt rendszeresen jelezte is, ám eddig nem volt a javaslataikra fogadókészség a városvezetés részéről. Ezen változtatnak azzal, hogy a folyamatos kapcsolattartás mellett időről-időre hasonló eszmecserére hívják az érintetteket.

A találkozón számos problémás kérdés merült fel, melyek többnyire orvosolható gondokról szóltak. Megoldást kell találni a Főtéren árusító faházak elhelyezésére oly módon, hogy azok ne zavarják az ottani épületekben tevékenységet folytató vállalkozásokat.

De javaslat hangzott el a színpad szerencsésebb elhelyezésére is, továbbá egy másik előadói pódium telepítésére a Széchenyi utca-Görgey utca találkozásánál.

Ezen a fórumon is elhangzott, hogy sok gondot okoz a főtéri italozás, randalírozás. Többen megfogalmazták a rendőri, közterület-felügyeleti jelenlét további erősítésének fontosságát.

Az összejövetel szervezői megköszönték a jelzéseket, és ígéretet tettek arra, hogy igyekeznek megoldást találni a problémákra – írja a város Facebook oldala.♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!