Szávai Attila: Távoli vidékek felé – könyvbemutató

Szávai Attila Távoli vidékek felé című könyvének bemutatójára kerül sor november 20-án szerdán 17 órakor a Lyra Könyvesházban. Az író legújabb kötetéről Ádám Tamás költő beszél majd. A szerző korábban több írását is publikálta a Váci Polgárban.

Szávai Attila 1978-ban Vácott született, az elmúlt években érdekes és változatos életutat járt be. Huszonnégy évesen már alapító tagja a Spangár András Irodalmi Körnek, ugyanazon évtől tagja a balassagyarmati Komjáthy Jenő Irodalmi és Művészeti Társaságnak. 2002-2004 között a Nógrád Megyei Hírlapban Rétságról és térségéből tudósít teljes állásban. 2006-2010 között az erdélyi Új Kelet című hetilap egyik magyarországi novellaszerzője. 2007-2010 között az Új Szó című szlovákiai magyar nyelvű napilap szerzője (a lap hétvégi Szalon mellékletének egyik novellaszerzője).

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

Számos új írás és díj után 2012-től publikál a Váci Polgár havilapban. 2016-ban Irodalmi jelen díjat kap novella kategóriában. 2016-tól a Palócföld szerkesztője. 2017-től a Váci Polgár havilap munkatársa. 2018-tól a Vasárnapi Hírekben jelennek meg novellái.

Eddig megjelent köteteiről: első könyve Mászóka címmel jelent meg, ez számára az útkeresés kötete volt, versek és prózák olvashatóak a meglehetősen szerteágazó világú könyvben.  Második kötete  Fészercsend címmel jelent meg. Ez már egy rendezettebb, zártabb kötet, kizárólag prózai írásokat tartalmaz. Harmadik könyve az Optikai tuning már meglehetősen karakteres szövegvilágot mutat. Utóbbi két kötetben fontos hangsúlyt kapott a humor, az irónia, a görbe tükör, a gyermeki én kiteljesedése. Jókat szórakozott az emberi működésen, negyedik novelláskötetében, mely Hetedik emelet címmel látott napvilágot, már a korábban kifigurázott emberi működéseket igyekszik megérteni. Nemrég megjelent kötete, a Huszonkettő más, a felnőtt én kötete, az objektív, az elemző, a tárgyilagos. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!