Tetőkertet és tetőteraszt építenek a Karolina iskolában

Korábban már lapunk is beszámolt arról, hogy a Karolina Katolikus Iskola szinte teljesen megújul, s a műemléki épület mellett építik fel harmonikusan illeszkedve a modern új szárnyat. A Magyar Építők cikkéből most kiderül, kik végzik el az ambiciózus projekt tervezési munkálatait: az uniós közbeszerzési értesítő alapján a 4D Építész Stúdió Kft. vállalta el a megbízást. Az előirányzott nettó 157 millió forintnál jelentősen olcsóbban, mintegy 137 millió forintból készülnek el a tervek.

A projektben a jelenleg az összes nettó szintterületet figyelembe véve 2600 négyzetméteres iskolát egy 4900 négyzetméteres szárnnyal bővítik. Az eddig is használt épület műemléki védettség alatt áll, melyet a tervezőknek teljes mértékben figyelembe kell venniük a felújítás megtervezésénél. Az új épülettömb is illeszkedik majd a püspöki város környezetébe, funkcionalitásában teljesen modern lesz.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Előkészítő támogatást kap a kormánytól a Karolina

A Karolina Katolikus Iskola, nem csak általános iskolaként, hanem kiemelt zenei oktatásra épülő zene- és kórusiskolaként is szolgál. Így az új szárnyban többek között aulát, kórustermet, hangszeres termet, szak- és csoporttermeket, logopédiai foglalkoztató és fejlesztő szobát, tornatermet, tornaszobát, illetve könyvtárat is kap.

Végül, de nem utolsó sorban pedig tetőkertet és tetőteraszt is építenek, és még egy sportpálya is helyet kap a tetőn.

Emellett más műemléki kötődése is van a projektnek: az iskola közvetlen szomszédságában található székesegyház karzatát is átalakítják mintegy 100 négyzetméteren, szintén a műemléki munkálatokat jellemző igényességgel. Így a látványos templomban is tud majd próbát tartani és fellépni az iskola énekkara. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!