Újabb érv, miért érdemes szorgalmasnak lenni

A Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) számára kiemelten fontos, hogy a fiatal tehetségek számára megfelelő hátteret nyújtson, éppen ezért hozta létre két cementgyára térségében az általános és középiskolásokat célzó „Duna-Dráva a Tehetségekért” ösztöndíjprogramját.

A DDC a váci és a beremendi cementgyár környezetében hosszú évek óta felkarolja azokat a fiatal tehetségeket, akik az élet valamely területén – legyen szó tantárgyi tudásról, zenéről, sportról vagy éppen művészetekről – kimagasló tehetségről, szorgalomról, kitartásról tesznek tanúbizonyságot.

A nyertes tanulók tíz hónapon keresztül kapják az elnyert ösztöndíjat, amely az általános iskolásoknak havonta 8.000 forintos, míg a középiskolásoknak 10.000 forintos támogatást jelent. Az ösztöndíjban részesültek közül többen éveken keresztül részesülnek a támogatásban folyamatos, elkötelezett munkájuk elismeréseként. Az elmúlt időszak tehetségeivel egy kisfilmen keresztül is megismerkedhetnek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

A 2019/2020-as tanévben a Duna-Dráva Ifjúsági és Innovációs Alapítvány kuratóriuma Vácott 43 tanuló számára osztotta ki a program keretében az ösztöndíjakat. A váci gyár vonzáskörzetében élő diákok november 22-én vehették át okleveleiket egy ünnepélyes átadó keretein belül.

A „Duna-Dráva a Tehetségekért” ösztöndíjprogram keretében Vácott a 2005/2006-os, Beremenden pedig a 2010/2011-es tanévtől kezdődően a vállalat összesen 85 millió forinttal támogatott közel 1100 tehetséges tanulót. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!