Volvo buszokkal szállítják a börtönökben a rabokat

A Belügyminisztérium közbiztonsági főigazgatója, Papp Károly rendőr altábornagy 11 darab új fogvatartotti szállítójárművet, valamint 7 darab személyszállító autóbuszt adott át ünnepélyes keretek között a büntetés-végrehajtási szervezetnek. A most szolgálatba álló járművekkel folytatódott a büntetés-végrehajtás gépjárműparkjának korszerűsítése. A váci intézet most nem kapott az új járművekből, de jövőre folytatódnak a beszerzések.

A szervezet számára kiemelt feladat a fogvatartottak biztonságos mozgatása és korszerű körülmények közötti szállítása. A most átadott Volvo típusú többfunkciós rabszállítók a biztonsági előírásokat maximálisan garantálva egyszerre 40 elítélt szállítására képesek.

A 18 új gépjármű összértéke 2,4 milliárd forint. A büntetés-végrehajtás a következő évben további speciális szállítójárművek beszerzését, rendszerbe állítását tervezi.

Az új járműveket az emberek könnyen felismerhetik a szervezet megújult arculatának megfelelő logónak és fényvisszaverő matricáknak köszönhetően, amely arculati elemek most már valamennyi szolgálati járművön megtalálhatóak. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!