A váci kórházban műtötték meg a Nélküled énekesét

Nyerges Attila, az Ismerős Arcok nevű együttes frontembere október 9-én súlyos motorbalesetet szenvedett, az életmentő műtétet kellett végrehajtani rajta. Ez azonban nem volt ilyen egyszerű, a baleset után ugyanis a kórházból elsőre hazaküldték. Aztán szerencséje volt, mert súlyos állapotban a váci kórházba került, ahol szakszerű és gyors segítséget kapott.

„Egy pillanatra elveszítettem az eszméletemet, de aztán magamtól lábra álltam. Mentő vitt a János kórházba, ahol elvégeztek minden kötelező vizsgálatot, s úgy tűnt, nincs súlyos sérülésem, megúsztam a dolgot egy kis zúzódással, így 24 óra utána saját felelősségemre hazamentem” – nyilatkozta a Blikknek, amelynek cikkét a 168 óra szemlézte.

Nyerges Attila azonban néhány nappal később rosszul lett, leesett a vérnyomása, úgy szédült, hogy nem tudott felállni az ágyról. „Annak ellenére, hogy elmeséltem az orvosnak, mi történt velem, utána pedig megmutattam az oldalamon éktelenkedő tenyérnyi sötét foltot is, azt mondta, polcoljam föl a lábamat, nem lesz semmi baj…”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci konferencia a reneszánszról

De lett. Az állapota egyre romlott, ezért a feleségével mentőt hívtak. „Szerencsére ők alaposabbak voltak” – mesélte a Demokratának Nyerges Attila. „A váci kórházba szállítottak, ahol az ultrahangos vizsgálat során kiderült,  gyakorlatilag megsemmisült a lépem. Így kerültem a műtőbe, ahol kétórás operációval megmentették az életemet” – mondta.

Az Ismerős Arcok egyik dala, a Nélküled november 15-én a Puskás Aréna avatóünnepségén vált különösen ismerté és vált azóta politikai adok-kapok tárgyává. A vitázók szerint a fő kérdés, hogy fel kell-e állni a szám alatt, vagy lehet ülve is hallgatni.

Ám ennél sokkal fontosabb, hogy Nyerges Attila már jól van. Az ötvenéves énekes úgy döntött, soha többet nem ül motorra, s amint felújíttatja a járgányt, eladja. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci táncosok újabb sikerei

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!