Állatradart vet be a Telekom, új díjcsomag is van hozzá

Szilveszter közeledtével a kisállatok megtalálását segítő eszközt és hozzá tartozó tarifacsomagot emelt be a kínálatába a Telekom. A vállalat szerint a kütyü az ünnepi időszakon túl is jól jöhet. Maga az eszköz nem más, mint egy nyakörvre erősíthető – az Alcatel által gyártott – nyomkövető, melynek segítségével egy alkalmazásban követhető a négylábúak pontos helyzete.

A GPS-koordináták a Movetrack nevű alkalmazásban követhetők, és ugyanitt virtuális kerítés is felállítható – amint a kisállat kilép az így körbehatárolt területről, az alkalmazás riasztást küld a telefonra.

Az eszköz használatához szükséges adatmennyiséget egy új, Radar nevű díjcsomagban kínálja a Telekom. Ez havonta 590 forintért biztosítja az – erre a célra elegendő – 32 kbps sebességű adatátvitelt, nem csak itthon, külföldön is. (A díjcsomagot a Telekom kizárólag az általa forgalmazott Alcatel Kisállat nyomkövető eszközhöz kínálja.)

A Telekom szilveszter előtti kampányához felkért szakértő, az ember és a kutya kapcsolatát kutató Korom Gábor, a Tükör módszer alapítója szerint legjobb, ha beengedjük a kisállatokat a házba szilveszterkor.

A kisállatradar egyébként nem csak a szilveszteri időszakban lehet hasznos, hívja fel a figyelmet a Telekom, hanem például egy erdei kirándulás során eltévedő házi kedvenc keresésekor is jól jön, ha egy gombnyomással kideríthető a helyzete. – írja a hvg.hu ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!