Csángóföldi magyaroknak gyűjtöttek idén is Vácott

Csángóföldi magyaroknak szerveztek idén is gyűjtést Vácott, a tartós élelmiszerekből és játékokból álló adományt szerdán indították útjára Klézsére. A kezdeményezésről tartott sajtótájékoztatón Fördős Attila, városunk volt polgármestere, a gyűjtés szervezője elmondta: immár 16. alkalommal visznek adományt Csángóföldre. Idén a tartós élelmiszerek mellett nagy mennyiségű játékot is összegyűjtöttek a váci Piarista Gimnázium, a Géza király szakközépiskola, az Árpád úti általános iskola és a Karolina katolikus iskola diákjainak segítségével.

Idén több mint ezer kiló élelmiszer és több egyedi ajándékcsomag gyűlt össze. A csokoládé mellett rizs, cukor és olaj is került a csomagokba, amelyeket a CBA üzletlánc hozzájárulásának köszönhetően sikerült összegyűjteni. Az akcióhoz az üzletlánc hét éve csatlakozott, emellett évről évre egyre több helyi vállalkozó is hozzájárul az adományokhoz, amelyekkel a határon túli magyar közösséget támogatják. Az ajándékok a Klézsei Magyar Házhoz kerülnek, a helyi magyar közösség kulturális központjába, ahol iskolán kívül magyar nyelvet és népi táncot tanítanak a gyerekeknek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Szijjártó: elkészült ezer világszínvonalú lélegeztetőgép Vácott

Fördős Attila úgy fogalmazott, hogy “az ember bárhova kerül élete során, a hitében és a meggyőződésében nem változhat, ez mindenekelőtt a nemzethez viszonyuló alázatban és a megfelelő segítőkészségben kell, hogy kifejeződjék” és ez az, ami miatt idén is lebonyolítják az akciót.

Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója példaértékűnek nevezte a váci térség összefogását és mint kiemelte: a cég nemcsak a határon belüli, hanem a határon túli magyarság támogatását is fontosnak tartja, ezért csatlakoztak már hetedik alkalommal a gyűjtéshez. Hozzátette, hogy több százezer forint értékben támogatták a kezdeményezést. (képünkön: Klézse látképe)

14 napos próbaolvasás!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!