Egyre nagyobb a baj: leszakadt a vakolat a rendelőben

Leszakadt a plafonról egy nagy darab vakolat a kórház melletti járóbetegellátó szakrendelő folyosóján – tette közzé ma Kiss Zsolt alpolgármester a közösségi oldalán. Az épület az elmúlt évtizedekben nagyon leromlott, a karbantartással már ennek az állapotnak a fenntartása sem oldható meg, ezért az új városvezetés az egyik legfontosabb feladatnak az intézmény teljes felújítását jelölte meg. Ez egybeesik a kormány szándékaival, hiszen már korábban bejelentették: biztosítják a pénzt a munkálatokra.

Az Egészséges Budapest Program keretében a kormány 5,6 milliárd forintos fejlesztési támogatást nyújt a váci Jávorszky Ödön Kórháznak – közölte Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára, városunk országgyűlési képviselője tavaly januárban Vácon a kórház összdolgozói értekezletén. Hozzátette akkor: még 2017 végén döntött a kormány a 150 ezer embert ellátó kórház több mint ötmilliárd forintos fejlesztési támogatásáról, amelyből új járóbeteg-ellátó épülettömb jön létre és korszerűsítik a már meglévő épületeket. A támogatás lehetőséget ad új laboratóriumi, diagnosztikai eszközök vásárlására, orvosi és informatikai berendezések beszerzésére is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Centrumban az egészség: sokszínű programsorozat a Királyban

Matkovich Ilona polgármester hivatalba lépése után nem sokkal tárgyalt dr. Urbán Edinával, a kórház főigazgatójával, akivel megállapodtak, hogy a járóbeteg rendelőintézet ügyét és a kórház körüli parkolás problémáját közösen próbálják majd megoldani. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!