Eldőlt: dr. Manninger Péter ül be a testületbe

Igazolta dr. Manninger Péter mandátumát pénteki ülésén a helyi választási bizottság – tájékoztatta lapunkat dr. Oroszi Sándor, a HVB elnöke. Ezzel lezárul az a folyamat, amelyet az indított el, hogy az október 13-i helyhatósági választáson listán bejutott Fördős Attila volt polgármester – aki egyéni körzetben is megmérette magát – nem vette át a mandátumát. Hetekig folyt a találgatás, hogy vajon ki ül be a helyére a Fidesz-KDNP színeiben.

Lapunknak a kialakult helyzetet jól ismerők azt mondták: olyan megoldást kerestek, hogy a mindössze négy tagú kormánypárti frakcióban véleményüket nyilvánosan is vállaló, vitaképes emberek üljenek, hiszen a következő öt évben a kétharmados többséggel rendelkező Összefogás Vácért koalíció irányítja a várost.

Dr. Manninger Péter a következő testületi ülésen tehet majd esküt és foglalhatja el helyét a testületben. Az még kérdéses, kap-e helyet valamely bizottságban, hiszen korábban a többség úgy döntött: a két volt Fidesz-KDNP-s alpolgármester, Mokánszky Zoltán – aki ráadásul egyéni körzetben nyert meggyőző előnnyel – és Pető Tibor nem vehet részt egyetlen bizottság munkájában sem tagként, míg Pető Csillát beválasztották az egyik grémiumba. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!