Esernyő és vastag ruha – mindkettőre szükség lesz

Lehűlést, de havat nem jósolnak a meteorológusok a következő napokra. Vác térségében az Időkép szerint csütörtökön eleinte keleten és délen eshet kevés eső, majd a változóan felhős, napos időben legfeljebb keleten lehet ismét kisebb zápor, a hegyekben átmenetileg hózápor. Az északnyugati szél többfelé élénk, főként a Dunántúlon gyakran erős lesz. Kora délután 4-9 fok várható. Nem lesz front térségünkben.

Pénteken hosszabb-rövidebb napos időszakok mindenhol lehetnek, futó zápor, hózápor keleten, északkeleten fordulhat elő. Az északnyugati szél főként a Dunántúlon lehet továbbra is erős. Hajnalban -5, +1, napközben 3-7 fokra van kilátás.

Szombaton a déli, délkeleti tájakon alakulhat ki hózápor, kisebb havazás, néhol havas eső, alapvetően azonban napos idő lesz jellemző. Erős, a Dunántúlon viharos északi szélre készülhetünk. Hajnalban -6, +1, délután 1-5 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap és hétfőn már mindenütt fagyos reggelre, és hideg nappalra készülhetünk. A leghidegebb tájakon -5 fok alá is lecsökkenhet a hőmérséklet. Napközben sok napsütés ígérkezik, vasárnap még élénk, hétfőn mérsékelt lesz a légmozgás. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!