Évzáró a focistáknál: egy szebb jövőre készülnek

A Madách Imre Művelődési Központ Maklári termében tartotta meg évzáró vacsoráját a Vác FC és a Vác VLSE hétfőn este. NB II-es csapatunk számára az őszi szezon vasárnap ért véget, a mieink a 21. fordulóban Balassagyarmaton 3–0-ra kikaptak a 4. helyezett Csákvártól, így 7 ponttal az utolsó, 19. helyen telelnek.

Az est köszöntő beszéddel indult, elsőként Steidl Sándor, a Vác VLSE sportigazgatója üdvözölte az egybegyűlteket és elmondta, hogy a váci utánpótlás nehéz tavasz előtt áll, de a másodosztályú tagság megtartása mindenképpen prioritás.

Ezt követően Belák Gyula, a Vác FC ügyvezetője következett, aki rámutatott, hogy a nyári kaotikus állapotok után nem jött jól, hogy a felnőtt csapatnak augusztusban azonnal hét NB II-es meccset kellett játszania, plusz a tavaszról előrehozott két téli bajnoki sem jelentett számunkra előnyt. Nyár óta összességében a csapat nagy fejlődésen ment keresztül, a szakmai stáb is maximálisan betartotta az irányelveket és a júliusi káoszból NB II-es csapatot formált.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

Az biztos, hogy nehéz tavasz jön, hiszen a sajnálatosan tapasztalható ellenszélben nem könnyű dolgozni, de ha a váci létesítmény felújítása megvalósul, akkor ez nagy lökést adhat és végre nem lesz kiszolgáltatva a klub más egyesületeknek. A játékoskeretben télen biztosan lesznek változások, de ezek később konkretizálódnak. Belák Gyula külön megköszönte Pécsi Róbert, a Vác balassagyarmati képviselőjének segítségét, aki „lemeccselte” azokat a dolgokat, amiket a gyarmati meccsrendezéshez le kellett.

Pető Tibor, a Vác VLSE elnöke végezetül leszögezte, hogy ez az első olyan évzáró, amikor azt tudja mondani, hogy a jövő évben az egyesület végre el tud érni olyan célokat, amik korábban hátráltatva voltak. A stadion felújítása megvalósul, illetve a Szérűskertben két új pálya is épül, így az infrastruktúra nagymértékben javul majd. A felnőtt csapat jövőjéről szólva hozzátette, hogy fel kell építeni egy olyan együttest, amely Váchoz kötődik – nyáron ez az ismert okok miatt nem volt lehetséges.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

Az est jó hangulatú vacsorával zárult, a jelenlévő játékosok és edzők a még sikeresebb következő esztendő reményében búcsúztak el egymástól.

A Vác FC felkészülése a tavaszi szezonra január 2-án, csütörtökön kezdődik majd, a csapat sok edzéssel és több edzőmérkőzéssel itthon készül majd. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!