Figyelem: a Lidl hasmenést okozó sajtot hív vissza

A Lidl szombaton közölte, hogy a fogyasztók egészségének védelme érdekében a Jermi Käsewerk GmbH elővigyázatosságból visszahívja azon 100 grammos Milbona Selection Brie de Nangis francia lágy sajt termékét, amelyen a következő azonosító adatok szerepelnek: minőségmegőrzési idő: 19.01.2020 vagy 20.01.2020 – tételazonosító: L29 513 vagy L29 514 – üzemazonosító: DE BW 331 EG. A terméket a váci üzletekben is forgalmazták.

Mint írták, a visszahívás oka, hogy a termékekben saját minőségellenőrzési vizsgálatok során toxinképző E.coli baktériumot mutattak ki. A toxinképző E. coli baktériumok elszaporodva hasmenéses megbetegedést okozhatnak főként az érzékeny fogyasztói csoportok (csecsemők, kisgyermekek, idősek és legyengült immunrendszerű személyek) esetében.

A Lidl kéri vásárlóit, hogy amennyiben a fenti minőségmegőrzési idejű és tételazonosítójú termékekből vásároltak, ne fogyasszák el, hanem vigyék vissza ezeket bármely üzletükbe. A vételárat – a vásárlást igazoló nyugta nélkül is – visszatérítik. (képünk illusztráció – fotó: Pixabay)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!